© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nuo šiol „Žalgirio” arena ir „Žalgirio” klubas dirbs išvien. Nuo šiol visas arenos pelnas, kuris, kaip tikimasi, sieks ne mažiau kaip 1 mln. Lt per metus, bus skiriamas „Žalgirio” krepšinio klubo reikmėms.

Spalio viduryje įvyko pakitimai „Žalgirio” arenos administracijoje. Nuo šiol areną valdo „Žalgirio” krepšinio klubas. Dėl šių pokyčių arenos juridinis statusas nesikeitė. Arenos koncesininkas yra VšĮ Kauno „Žalgirio” rėmėjas. „Žalgirio” klubo ir „Žalgirio” arenos administracijos darbuotojai ir specialistai nuo šiol dirbs kartu.

„Darome žingsnius, jog dirbtume bendram labui: arenai ir krepšinio komandai. Mums atsiveria naujos galimybės ieškant rėmėjų, dirbant su jais, stengiantis kuo daugiau lėšų pritraukti į komandą. Kiekvienas įvykis, kuris vyks arenoje – nesvarbu, ar tai sporto, ar kultūrinis renginys – bus organizuojamas kartu su klubo administracija ir visas pelnas bus skiriamas klubui”, – teigė „Žalgirio” arenos ir „Žalgirio” klubo vadovas Paulius Motiejūnas.

Kauno miesto savivaldybė iš Privatizavimo fondo šįmet „Žalgiriui” jau skyrė 347 tūkst. Lt. Kiek lėšų „Žalgiriui” šiame sezone bus skirta iš viso, paaiškės kitų metų sausį, kuomet Kauno miesto taryba tvirtins miesto biudžetą.

„Džiaugiamės, jog arena ir „Žalgirio” klubas pagaliau tapo vienu kūnu. Bendradarbiavimas tarp „Žalgirio” arenos ir savivaldybės yra nuolatinis. Savivaldybė prisideda tiek prie klubo, tiek arenos išlaikymo ir infrastruktūros aplinką ją gerinimo”, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybė kasmet „Žalgirio” areną valdančiam operatoriui perveda 3,25 mln. Lt dydžio koncesijos mokestį. Paskoloms, susijusioms su arenos statybomis bei jos infrastruktūros įrengimu, savivaldybė kasmet skiria 13 mln. Lt, o palūkanoms – dar 2 mln. Lt. Pridėjus tiesioginę paramą „Žalgirio” klubui ir koncesijos mokestį, savivaldybės metinės išlaidos krepšiniui viršija 21 mln. Lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: