(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Muzikinį projektą „Chorų karai“ laimėjęs Kauno Burgundiškasis choras jau šį (balandžio 30d.) šeštadienį surengs padėkos koncertą jį palaikiusiems žmonėms.

„Be galo didžiuojamės Kauno Burgundiškuoju choru ir jo pelnyta pergale projekte. Jau nuo pat pradžių choristai sulaukė palaikymo dėl savo pasirodymų ir kilnios misijos pasodinti ąžuoliukų Kauno Ąžuolyno parke. Ji negalėjo likti neįvertinta, tad chorui laimėjus, ruošiamės savaitgalio šventei“, – džiaugiasi 70-mečio jubiliejų šiemet švenčiančios bendrovės „Kauno keliai“ generalinis direktorius Vytautas Babušis.

Tiesa, paaiškėjo, kad bendrovės atstovas kartu su choristais dėl vietos stygiaus ir ąžuolams augti reikiamų sąlygų galės pasodinti tik 20 ąžuoliukų. Kadangi Ąžuolynas dėl jame gyvenančių auksavabalių priklauso Natura 2000 teritorijai, jis yra itin saugomas. Todėl likusius pinigus choristai skirs naujo ąžuolyno sodinimui už Pažaislio vienuolyno, šalia Kauno marių.

„Ąžuolynas nuo seno yra ypatinga ir kauniečių mylima miesto vieta. Labai malonu, kad žiūrovai mus suprato ir visą projekto laiką intensyviai palaikė. Todėl, ne tik įvykdysime savo pažadą prisidėti prie Ąžuolyno puoselėjimo, bet ir surengsime padėkos koncertą“, – sako Kauno Burgundiškojo choro generolė Danguolė Beinarytė.

Ne paslaptis, kad renginio išvakarėse choro vadovė švenčia savo 40-ąjį jubiliejų, tad choristai kartu su vadove ketina pasodinti vieną ąžuoliuką, skirtą specialiai šiai progai.

Koncertas įvyks šį šeštadienį, 16 val., Ąžuolyno parke, prie Dariaus ir Girėno paminklo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: