(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Lapkričio 11 dieną Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas ir Kauno valstybinės filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurioje numatoma plėtoti jaunimo ugdymo procesą, tenkinti mokinių, mokytojų ir meno darbuotojų pažintinius bei dalykinius – kvalifikacinius poreikius.

Sutartyje numatoma įgyvendinti edukacines programas, ugdyti gabius vaikus, sudaryti sąlygas dvasiškai tobulėti.

“Reikia pratinti moksleivius prie Filharmonijos, kurią pamėgę vyresnio amžiaus žmonės. Sieksime, kad jaunimui šis gražus pastatas taptų tobulėjimo namais”, – sakė A. Kupčinskas.

„Pradedame naują etapą. Džiaugiuosi, kad meras taip gražiai sureagavo į šią iniciatyvą. Norime, kad jaunimas, atėjęs į Filharmoniją, ne tik dvasiškai tobulėtų, bet ir susipažintų su buvusiais Teisingumo rūmais, istorija, architektūra”, – sakė Filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta.

Pirmieji koncertai jaunimui, vadovaujantis šia sutartimi, vyks gruodžio 1, 2 ir 4 dienomis. Čia jie galės susipažinti su labai populiarių menininkų poeto Maironio ir kompozitoriaus Juozo Naujalio kūryba. Šių menininkų kūrybinė draugystė turi būti žinoma ir mokiniams, nes J. Naujalis sukūrė daug dainų, kurių žodžiai poeto Maironio. Šias dainas atliks Kauno valstybinis choras, vadovaujamas dirigento profesoriaus Petro Bingelio. Kauno valstybinis choras, pažymintis veiklos 40-metį, garsus ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje užsienio šalių.

Maironio ir J. Naujalio kūryba pažadino tautą dar 1987-1988 metais. “Lietuva brangi” buvo neoficialus šalies himnas. Skambant šiai dainai ir dabar klausytojai atsistoja.

Sutartyje numatyta, kad per mokslo metus bus surengta 15 koncertinių edukacinių programų. Bilietus į šiuos koncertus mokiniai ir mokytojai galės įsigyti su 70 proc. nuolaida. Tai puiki galimybė patirti dvasinį išgyvenimą, susipažinti su aukšto lygio menininkais ir tikru menu.

Danutė Marcinkevičienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: