Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno meras Andrius Kupčinskas gatvėms tvarkyti nori gauti daugiau lėšų iš miestiečių sumokėto degalų akcizo mokesčio.

“Kauno vairuotojai pildamiesi degalus kasmet sumoka apie 200 mln. litų akcizo, bet mūsų savivaldybei kiekvieną pavasarį dabar tegrįžta per 10 mln. litų. Tokia situacija ir atsispindi keliuose. Viena savivaldybė nėra pajėgi aprėpti 960 kilometrų ilgio gatvių tinklo”, – interviu savaitraščiui “Veidas” sakė Kauno meras.

“Įvedinėjant degalų akcizą žadėta, kad iš surinktų lėšų bus tvarkomi ne tik magistraliniai, bet ir vietinės reikšmės keliai bei gatvės. Iš pradžių maždaug pusė lėšų tekdavo magistraliniams ir antra tiek – vietinės reikšmės keliams, bet pastaruoju metu matome tik mažėjantį finansavimą iš Kelių priežiūros plėtros programos”, – tvirtino meras.

Kauno miesto savivaldybė yra paskelbusi konkursą gatvių tvarkymui už 100 mln. litų, sąlygose numatyta, kad lėšos už šiuos darbus bus išmokėtos per 10 metų. Būtų rekonstruojamos penkios prasčiausios būklės gatvės: Karaliaus Mindaugo prospektas (atkarpa nuo Vytauto Didžiojo tilto iki prekybos centro “Akropolis”), Jonavos, Tunelio, K.Baršausko gatvės ir Pramonės prospektas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: