„KAUNO NAKTYS: kultūra ir aš“ neįvyks planuotą datą – rugsėjo 4 d.“ – tokį užrašą vietoj naujienų ar renginio programos buvo galima išvysti užėjus į oficialų „Kauno naktų“ tinklalapį. Nurodyta priežastis – Kauno miesto savivaldybės Renginių organizavimo Kauno miesto viešosiose vietose taryba likus kiek daugiau nei savaitei iki renginio neišdavė leidimo. Apie tokio pranešimo priežastis paklausėme „Kauno naktų“ organizatorių.

Kaip buvo argumentuota, kad koncerto organizuoti negalima?

Oficialaus rašto savivaldybė dar iki šiol mums neatsiuntė – sako šiandien, rytoj, gal pirmadienį (pokalbis vyko ketvirtadienį, rugpjūčio 26-ąją – red.). Pagrindinė versija – dėl rugsėjo 3-ąją Kaune vyksiančių futbolo rungtynių Lietuva-Škotija ir škotų sirgalių antplūdžio.

Bet ar nebūtų kaip tik geriau – Kaunas pagarsėtų kaip aktyvus miestas, kuriame vyksta naktinis gyvenimas, o didesnis žmonių skaičius padidintų ir įplaukas į miesto biudžetą.

Būtent. Mes irgi taip manome, kad būtų dar daugiau naudos iš tokio renginio. Tačiau čia tik pretekstas. Jau rugpjūčio viduryje meras pareiškė, kad tą dieną renginys vykti negali. Ar kultūra yra prostitutė, kurią galima stumdyti kur nori? Žinoma ne. Tuo labiau, kad plakatai išspausdinti, reklama paleista, lankstinukai sumaketuoti… Mes norime, kad kaip išgirstama „Kūčios“ ir iš karto mintyse gruodžio 24-oji, taip pat ir čia. „Pirmas rugsėjo savaitgalis“ ir viskas aišku – tada turi vykti Kauno naktys. Taip pat buvo pareikšta, kad prie Žilinsko muziejaus turėjęs groti styginių ansamblis prikels šalia esančios ligoninės reanimacijos pacientus. Juokingiausia, kad reanimacijos langai yra į kiemą. Čia tiesiog kažkuo netinka rugsėjo ketvirtoji. Kitai dienai leidimą išduotų. O kitomis dienomis pacientų nebūna?

Ką nusprendėte susirinkę į neeilinį susirinkimą?

Labai džiugu, kad atsirado per keturiasdešimt gerų žmonių ir organizacijų, kurie dovanos renginius žiūrovams. Tiesa, renginiai bus trumpesni, o viskas baigsis iki 22 valandos, tačiau žmonės nenori, kad Kauno naktų tradicija žūtų ir neleis to padaryti. Vienokia ar kitokia forma, vieną ar kitą dieną, darysime viską, kad „Kauno naktys“ vis tiek vyktų.

Rugpjūčio 27-ąją, penktadienį, su atsakingais savivaldybės darbuotojais susisiekti nepavyko.

Papildyta (08-27 19:20):
Darbo dienos pabaigoje susisiekus su meru, jis teigė, kad dėl Rugsėjo 1-osios šventės renginių gausos buvo pasiūlyta “Kauno naktis” perkelti į kitą dieną. A.Kupčinskas pažadėjo tuo pasidomėti kitą savaitę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: