(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo 29 dieną Kaune viešėjęs Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis patikino Kauno merą, kad ministerija nesirengia uždaryti ar kitaip apriboti Kauno tarptautinio oro uosto veiklos.

Kauno miesto merui A. Kupčinskui užsiminus apie žiniasklaidoje vis iškylančius teiginius dėl Kauno oro uosto veiklos ribojimo, E. Masiulis patikino, kad Kauno oro uosto tikrai nesirengiama uždaryti. „Noriu aiškiai pasakyti, kad „užšaldyti” Kauno tarptautinio oro uosto veiklos niekas ministerijoje nesirengia. Kauno oro uostas turi savo nišą, o jo vystymuisi bus skirtos papildomos lėšos iš valstybės investicijų programos”, – teigė Susisiekimo ministras.

Susisiekimo ministerijos vadovas, komentuodamas Kauno mero idėją dalį ar visą Kauno tarptautinio oro uosto valdymą perduoti Kauno regiono savivaldybėms, pažymėjo, kad ministerija yra suinteresuota, kad šalies oro uostų valdyme dalyvautų ir daugiau institucijų.

„Oro uosto valdymo klausimas yra tik pirminiame svarstymo etape. Kauno oro uostas duoda didelę pridėtinę vertę visam Kauno regionui, todėl regiono savivaldybės yra suinteresuotos oro uosto sėkminga plėtra. Šiaulių miesto savivaldybės, dalyvaujančios Zoknių oro uosto valdyme, ir kitų šalių pavyzdžiai patvirtina, kad savivaldybės gali sėkmingai dalyvauti valdant ir plėtojant oro uostus”, – sakė A. Kupčinskas.

Gediminas Salvanavičius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: