(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Europos Komisijos (EK) duomenimis, Lietuva pirmauja tarp 27 Europos Sąjungos valstybių pagal EK išmokėtų 2007-2013 m. ES struktūrinių fondų lėšų dalį. Visoje Lietuvoje yra įgyvendinami 1246 projektai, trečdalis jų – 419 –Kauno rajone. Daugiausia projektų, vykdomų mūsų krašte, skirti verslui, moksliniams tyrimams ir technologinei plėtrai, užimtumui ir socialinei aprėpčiai, techninei paramai.

Jiems įgyvendinti iš ES struktūrinių fondų skirta 164 milijonai 535 tūkstančiai 506 litai, bendra visų ES paramą gavusių projektų vertė – 233 milijonai.

“Lėtėjant ekonomikai, kai į biudžetą surenkama mažiau pajamų, Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos yra labai svarbi ir reikšminga paspirtis verslui ir visam ūkiui. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad mūsų rajonas sugebėjo pasinaudoti šiuo šaltiniu”, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Pasak V.Makūno, pagal Kauno rajono savivaldybės 2009 m. Investicijų ir verslo programą jau įgyvendinami ar planuojami įgyvendinti 50 savivaldybės investicinių projektų, kurių bendra vertė sudaro virš 200 mln. Lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: