(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Viso kalėdinio laikotarpio metu, kuris oficialiai prasideda lapkričio pabaigoje eglutės įžiebimu Rotušės aikštėje ir baigiasi po Trijų karalių šventės jau kitąmet, senamiestis gyvens kalėdinės pasakos ritmu. Čia bus galima sutikti pasakų personažus ir Kalėdų senelį, vitrinos puikuosis pasipuošusios vis kitokios pasakos motyvais, o šeštadieniais Vilniaus gatve kursuos obuolmušio arklio traukiamas kalėdinis fajetonas, kuriuo galima bus važiuote nuvykti iki Rotušės aikštės pasigrožėti kalėdine eglute.

“Lino ir medžio parduotuvėje pasirinkome pasaką apie rudnosį, taigi lietuvių tautodailininkės siūti meškučiai, tupės vitrinose ir ropšis ant eglutės, šalia parduotuvės švies kalėdinė meškučio figūra, o personalas puošis meškučių kostiumais”,- atrakciją miestiečiams žada bendrovės “Gintarinis suvenyras” vadovė Regina Randienė.

Dar senamiestyje galėsite sutikti Raudonkepuraitę, Ledo karalienę, auksarankes laumes ir net tigrinę antį – kiekviena parduotuvėlė ir kepyklėlė vaidins vis kitus pasirinktus personažus.

Šiemet senamiestyje planuojama itin aktyvi kalėdinė prekyba, o savo klientams senamiestiečiai siūlys apsipirkti su kalėdine senamiesčio nuolaidų kortele, kurią šeštadieniais Vilniaus gatvėje dovanos Kalėdų senelis. Kortelę taip pat bus galima gauti Kalėdų senelio dirbtuvėse, bei nuolaidas siūlančiose parduotuvėse ir kavinėse. “Jau tapo tradicija, kad kiekvienais metais mūsų studijoje gruodį duris atveria Kalėdų senelio dirbtuvės, kur ruošiamos ir puošiamos kalėdinės dovanėlės, vyksta loterijos ir atrakcijos. Šiemet lankytojus pasitiks ir senelio komanda – tai Kalėdų bobutė ir nykštukai”,- sako “VG studijos” dizainerė Gaisva Laurišonienė.

Viena restoranų meniu naujienų – karštas alus, kuriam pagal populiarumą prognozuojamas kalėdinio senamiesčio gėrimo titulas. Kalėdiniu laikotarpiu pramogas kavinės siūlys ne tik viduje, bet ir lauke. Jau baltai papuoštos užeigos “Crazy House” terasoje veiks baras ir fotografijų paroda “Mano kalėdinė eglutė”, į kurią savo nuotraukas neš miestiečiai.

Dar vienas pasiūlymas visiems senamiesčio lankytojams – kalėdinė loterija – žaidimas, kuriam prizus dovanos senamiestyje įsikūrusios parduotuvės, kavinės, kitos įstaigos. Ši loterija primins orientavimosi estafetę, kadangi panorę varžytis dėl vertingų prizų, pradžioje privalės surinkti loterijoje dalyvaujančių įmonių atžymas, kurias užtvirtins Kauno Rotušės anspaudas. Loterijos nugalėtojai bus paskelbti baigiamojoje kalėdinio laikotarpio šventėje sausio mėnesį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: