Kaunas.lt archyvo nuotr.

Prieš prasidedant intensyviam koncertiniam sezonui, Kauno miesto simfoninis orkestras rugpjūčio 27 – rugsėjo 4 d., išvyksta į prestižinį „Murten Classics” muzikos festivalį Šveicarijoje. Čia jis grieš pirmą kartą.

Festivalyje, kuris vyksta vaizdingoje vietovėje, šalia Murteno ežero, Kauno miesto simfoninis orkestras pasirodys du kartus. Pirmajame koncerte bus pristatyta viena iš premjerų Šveicarijoje, tai N. Paganini „24 Kaprisų” smuikui ir Giedriaus Kuprevičiaus autorinės transkripcijos kameriniam orkestrui. Prieš dvyliką metų idėja sukurti autorinę „24 Kaprisų” transkripciją kilo smuikininkui Pavelui Bermanui, kuris tuo metu buvo Kauno kamerinio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas.

„24 Kaprisai” atlikti Italijoje, Kroatijoje, Slovenijoje, Estijoje, Lenkijoje buvo pripažinti kritikų ir klausytojų, ne kartą skambėjo Lietuvoje.

Antrajame koncerte, diriguojant festivalio meno vadovui Kasparui Zehnderiui orkestras atliks Imrės Kalmano operetės „Silva” koncertinę versija, kartu su šveicarų operos solistais bei St. Michel Fribourg choru.

„Šios gastrolės didelė šventė ir pasiekimas visam orkestrui. Tai įvertinimas ir kokybinis šuolis į priekį. Orkestrui reikėjo labai stengtis, kad šios gastrolės įvyktų”. – kalbėjo Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Kauno miesto simfoninis orkestras jau ne vienerius metus glaudžiai bendradarbiauja su festivalio meno vadovu K. Zehnderiu. Su juo parengtos dvi stambios koncertinės programos, gegužę, sezono uždarymo koncerte, K. Zehnderis kartu su orkestru pristatė Antonino Dvoržako „Stabat Mater”.

Dvidešimt ketvirtą kartą įvyksiančio festivalio tema – „Šokis”. Kauno miesto simfoninis orkestras yra vienas iš aštuonių orkestrų, įrašytas šalia Orchestre National d’Il de France, Slovakijos ir Hradec Kralove filharmonijos orkestrų. Iš viso tris savaites truksiančioje muzikos šventėje pasirodys per 600 atlikėjų, viduramžių miestelio senamiesčio aikštėse, skveruose ir bažnyčiose įvyks 33 koncertai vienuolikoje kategorijų.

Naująjį sezoną Kauno miesto simfoninis orkestras pradės rugsėjo 29 d. grandioziniu koncertu su pasaulyje pripažintu rusų baritonu Dmitrijumi Hvorostovskiu. Koncertas vyks Kauno Žalgirio arenoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: