Ad verum archyvo nuotr.

Kauno tardymo izoliatoriaus suimtieji ir nuteistieji jau beveik dvejus metus mokosi anglų kalbos interaktyviai. Anglų kalbos pamokos jiems transliuojamos vietos TV kanalu, taip pat yra sudarytos sąlygos mokytis ir kompiuterių klasėje. Mokomasi pagal kalbų mokyklos internete Anglu24.lt paruoštas pamokas.

„Į tokias įstaigas patekę žmonės susiduria su laisvo laiko pertekliaus problema, tačiau neturėdami ryšio su išoriniu pasauliu ir negalėdami naudotis internetu jie neturi kuo užpildyti šią tuštumą. Stengiamės jų rutiną praskaidrinti šviečiamąja veikla, kuri ne tik praturtina laisvalaikį, bet ir leidžia tobulėti, – sako Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pavaduotojas Arvydas Venclovas. – Būtent todėl nusprendėme suimtiesiems ir nuteistiesiems suteikti galimybę mokytis anglų kalbos jiems patogiausiu būdu – interaktyviai. Tikimės, kad įgytos žinios pravers jiems išėjus į laisvę, leis lengviau adaptuotis“.

Iš viso Kauno tardymo izoliatoriuje suimtiesiems ir nuteistiesiems vedama 30 pamokų, kurios vėliau yra kartojamos. Vienos valandos trukmės anglų pamokos rodomos kartą per savaitę įstaigos vietos vaizdo kanalu. Kita mokymosi alternatyva – specialiai įrengta kompiuterių klasė, į kurią pareiškę norą suimtieji ir nuteistieji, vedami eilės tvarka, 1-2 kartus per savaitę. Jų pačių teigimu, mokytis kompiuterių klasėje geriau: niekas neblaško dėmesio, gali susitelkti naujų žinių įsisavinimui. Kai kurie suimtieji ir nuteistieji anglų kalbos mokosi individualiai – ima knygas iš izoliatoriaus bibliotekos.

Pavasarį izoliatoriuje atlikto tyrimo duomenimis, 104 iš 119 suimtųjų ir nuteistųjų nurodė, kad šių pamokų mokymasis akivaizdžiai pagerino jų anglų kalbos įgūdžius. Be to, jie išreiškė norą tęsti anglų kalbos lavinimą ir pateikė pasiūlymą dažniau rodyti anglų kalbos pamokas, jas kartoti ar samdyti kalbos mokytoją.

Pasak bendrovės „Meta Group”, siūlančios mokytis anglų kalbos svetainėje Anglu24.lt, projektų vadovės Ramintos Vaišvilaitės, Kauno tardymo izoliatorius – ne vienintelė įstaiga, organizuojanti anglų kalbos pamokas: „Nors šios anglų kalbos pamokos labiau skirtos individualiems užsiėmimas, sulaukiame ir įmonių bei įstaigų susidomėjimo. Daugelis darbdavių supranta darbuotojų švietimo, tobulėjimo svarbą, todėl negaili tam lėšų“. R. Vaišvilaitė teigia, kad darbdaviai, pirkdami anglų kalbos pamokas savo darbuotojams, tai supranta ir kaip investiciją: šiandieninėje rinkoje anglų kalbos mokėjimas nebe privalumas, bet būtinybė.

Anglu24.lt – interaktyvių anglų kalbos kursų interneto svetainė. Čia galima rasti mokymuisi reikalingą medžiagą: užrašus, žodynėlį, garso ir vaizdo pamokas. Pamokos suskirstytos į 2 lygius (pradinį bei pažengusių), taip pat yra paruoštos teminės pamokos. Įgytas žinias galima patikrinti svetainėje esančiais testais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: