(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ar pamenate pirmąsias „kava išsinešimui“ kavinukes? Sužavėti naujos mums, lietuviams, paslaugos bei, tikriausiai, trokšdami pasijusti tarsi filmų herojai, tapome intensyviausiais jų lankytojais, pamėgome kavą taip stipriai, kad suvartodavome jos nebesuskaičiuojamais kiekiais.

Netruko tokių kavinukių atsirasti daug… ir daugiau… ir dar daugiau… O Kauno Laisvės alėja iš batų alėjos netruko pavirsti į „kavos išsinešimui“ alėją.

Su laiku pasisotinome ir kartotiniai kavos puodeliai rankose tapo retesniais atributais, klientai atsisijojo ir suprato, kad „kava išsinešimui“ nereiškia, jog privaloma ją pasiimti ir išeiti – juk galima taip jaukiai pasėdėti toje pačioje kavinukėje, neskubant išgerti kavą, nebijoti apsilaistyti drabužių ar apsiplikyti lūpų karštu gėrimu. Smagu ir sveikintina, nes galų gale turime normalų vaizdelį – jaukiomis trečiosiomis vietomis tapusias kavinukes ir tik iš realaus poreikio bėgančius su kavos puodukais rankose klientus.

Tačiau tokios permainos vėlgi išjudino kavinukių savininkus ir privertė pasukti galvas, kuo užimti nusėdusius lankytojus, kaip paįvairinti aplinką. Laisvės alėjoje įsikūrusios kavinės klientus pradėjo vilioti ne tik kava, bet ir pramogomis, meno projektais. Štai viena neseniai įsikūrusi kavinė klientams šalia malonaus aptarnavimo, subtilaus bei įvairaus kavų meniu, jaukios aplinkos pasiūlė gyvąją aplinką. Gatvės blogas (WEB-0) buvo tik pradžia, toliau kavinė į šokio sūkurį įsisuka kartu su Kauno šokio teatro „Aura“ rengiamu jau net 19-uoju tarptautiniu modernaus šokio festivaliu. Klientus pakvies visą savaitę nuo rugsėjo 28-osios iki spalio 4-osios dienos į šokio spektaklių peržiūras ant sienos.

Kuri tai vieta? Paklauskite draugų arba pasivaikščiokite Laisvės alėja vakare ir tikrai surasite. Juk kavinių nėra tiek daug…

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: