„Kavinė telefone“ skamba per daug įkyriai futuristiškai, bet čia tokia pirma man kilusi mintis apie naują Coffee Inn kavinių tinklo pristatytą programą išmaniesiems telefonams. Tokia programa – pirmasis lietuviškas bandymas kavinę perkelti į žmonių kišenes. Ar jis vykęs?

Ką su programa veikti? Programos paskirtis – galimybė vartotojui žinoti, ko nori iš kavinės, prieš pat užsukant į ją. Išsirinkti neturėtų būti sunku: galima pažiūrėti savaitės kavą, peržvelgti pačius mėgstamiausius gėrimus kavinėje ir jei dar nežinai, ko norisi, paprašyti virtualios baristos pagalbos – ji išrenka atsitiktinę kavą. Pasirinkti naujų kavų galima nesunkiai, o ką, jei aš noriu pamatyti savo telefone tą lentą, kabančią pačioje kavinėje su visų kavų kainoraščiu? Būtų šaunu ją kokiu nors būdu įsprausti į telefoną. Neblogai būtų įdėti ir visų saldėsių pasiūlymus. Beje, siūlau smarkiai pagalvoti apie nešnekančios virtualios baristos pavertimą ir protingesnę kalbančią baristą su dirbtiniu intelektu (kad ir panašią į Siri).

Aha… O kaip su apmokėjimu? Programoje įmontuota ir prieiga prie atsiskaitymo/nuolaidų kortelės Magic Card. Visada galima dirstelėti į programą ir sužinoti, ar užteksi pinigų kavai. O ir vos atsiskaičius kortele programoje likutis kaipmat atnaujinamas. Būtent ši funkcija – tokia, iš kurios aš labiausiai tikėjausi. Coffee Inn vertėtų pamąstyti apie kur kas inovatyvesnį atsiskaitymo būdą. Jei jau turiu išmanųjį telefoną – galėčiau nesinešioti kortelės, galėtų užtekti vien programos. Juk jau ir taip to plastiko kišenėse daug. :)

Kas toliau? Jau pačią išleidimo dieną Coffee Inn Klaipėdoje kiekvienas stalas buvo apkabinėtas lankstinukais, kviečiančiais parsisiųsti programą. Akivaizdu, kad nauja šito kavinių tinklo idėja jiems patiems labai rūpi ir jos vos išleidę nenumarins, tobulins visokiomis papildomomis įdomybėmis. O Coffee Inn valdyboje dirbančių žmonių kūrybiškumu pasitikiu visiškai. Jų kavinė buvo pirmoji, kurioje prie šiukšliadėžės radau raginimą mesti taikliai, nes „juk mes – krepšinio tauta“. O tas pirmas programos blynas – įdomus. Tik laukiam kokios truputį skanesnės uogienės.

Originalus įrašas tinklaraštyje Andrius Kleiva

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: