Organizatorių archyvo nuotr.

Gruodžio 1 dieną (pirmadienį) Keistuolių teatras viešės laikinojoje sostinėje! Mažiems ir dideliems kauniečiams bus parodyti du spektakliai – pagal lietuvių liaudies patarles sudėliotas pasakojimas visai šeimai „Vištytė ir gaidelis“ bei A.L. Webber‘io ir T. Rice‘o sukurtas, o Aido Giniočio surežisuotas miuziklas „Juozapas ir jo svajonių apsiaustas“.  Šie du spektakliai atidarys pirmą žiemos dieną prasidėsiantį  IV Tarptautinį teatrų vaikams ir jaunimui asociacijos ASITEŽAS festivalį  „Jėga!Cool!“.

Pirmasis festivalio spektaklis  – šiuolaikinė visiems gerai žinomos istorijos interpretacija, paversta žaidimu „Vištytė ir gaidelis“. Keistuolių teatro aktoriai mažųjų žiūrovų lauks nuo 11 valandos  Kauno valstybiniame lėlių teatre. Čia bus galima išvysti, kaip garsi scenografė ir kostiumų dailininkė Ramunė Skrebūnaitė įgyvendino savo studijų metų svajonę – sukurti spektaklį, kuriame atgiję daiktai išplėstų nuotykių erdvę ir taptų svarbiais įvykių dalyviais. Spektaklyje pagrindinius vaidmenis atlieka Keistuolių teatro aktoriai Viola Klimčiauskaitė ir Dalius Skamarakas, kurie į pagalbą pasitelkdami atgijusius daiktus, kovoja už savo teisę pasakoti tokią pasaką, kokią prisimena ir kuria besąlygiškai tiki. „Spektaklyje du suaugę žmonės išdykauja ir kvailioja taip pat laisvai, kaip vaikai,” – tvirtina aktorė Viola Klimčiauskaitė, o jos kolega Dalius Skamarakas prideda: „Žaidimo forma perteikiamos gyvenimiškos tiesos vaikams priimtinesnės, taip jos greičiau randa kelią į jų širdis”. Keistuolių teatro spektakliai vaikams visuomet išsiskiria tuo, kad neturi „ketvirtos sienos“ – aktorių ir žiūrovo neskiria nematoma užtvara, o kiekvienas ištartas žodis kuria tolesnę spektaklio nuotaiką ir atmosferą. Šis neribotos fantazijos, nuotaikingos kompozitoriaus Andriaus Kulikausko muzikos, paprastų ir nuoširdžių dainų tekstų derinys bei spektaklyje naudojamų gamtos gėrybių kvapai įtraukia net pačius mažiausius žiūrovus į pagrindinių personažų patiriamus nuotykius, o suaugusieji turės galimybę prisiminti, koks magiškas, didžiulis ir margaspalvis yra kiekvieno, mumyse tebegyvenančio, vaiko pasaulis. Spektaklio bilieto kaina 10 litų, o juos galima įsigyti Kauno valstybinio lėlių teatro bilietų kasoje arba „Tiketoje“.

Gruodžio 1 d. vakare Keistuoliai kvies susitikti Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, kur 18 valandą bus parodytas visam pasaulyje žinomas A.L. Webberio ir T, Rice‘o sukurtas miuziklas visai šeimai „Juozapas ir jo svajonių apsiaustas“, kurį Lietuvoje režisavo Aidas Giniotis. Keistuolių teatras yra vienintelis teatras Lietuvoje, turintis licenciją rodyti šių pasaulinio lygio kūrėjų miuziklą, kuriame gyvai groja, šoka ir dainuoja net šešiolika Keistuolių teatro aktorių, susitinka visos keturios teatro kūrėjų kartos, nuo pirmosios kartos atstovų Dariaus Auželio ir Aido Giniočio iki jaunų, tik šiais metais prie Keistuolių teatro prisijungusių aktorių. Pagrindinį – Juozapo – vaidmenį sukūrė aktorius ir televizijos laidų vedėjas Dominykas Vaitiekūnas. Miuzikle netradiciškai, šiuolaikiškai ir intriguojančiai pateikiama žinoma Biblijos istorija apie Juozapą, kurį jo paties broliai pardavė į vergiją. Tai įspūdingų nuotykių kupinas pasakojimas visai šeimai, mokantis tikėti svajonėmis ir jų išsipildymu. Specialiai parengtame video reportaže „Keisti veidai“ apie miuziklą pasakoja jo aktoriai Dominykas Vaitiekūnas ir Judita Urnikytė:

Spektaklio „Vištytė ir gaidelis“ bilietus galima įsigyti Kauno valstybinio lėlių teatro kasoje (Laisvės al. 87A, Kaunas) kasos tel. 8 37 22 16 91 arba 8 37 22 71 58 bei TIKETOJE.

Miuziklo „Juozapas ir jo svajonių apsiaustas“ bilietus galima įsigyti Kauno valstybinio muzikinio teatro kasoje (Laisvės al. 91, Kaunas) bilietų užsakymas tel. 8 37 200933, 787744, 787742 arba elektroniniu paštu  administratore@muzikinisteatras.lt. Taip pat bilietus galima įsigyti TIKETOJE.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: