(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šiuo metu sninga bei pusto Klaipėdos apskrityje ir Telšių apskrities Plungės ir Telšių rajonuose. Tauragės, Šiaulių, Panevėžio ir Kauno apskričių rajonuose vietomis snyguriuoja ir pusto pažeme. Kitur Lietuvos teritorijoje be kritulių, bet vietomis pusto pažeme.

Eismo sąlygos magistraliniuose ir krašto keliuose išlieka patenkinamos. Apskrityse, kuriose sninga ir pusto, pagrindinių kelių dangos nežymiai nuklotos plonu sniego sluoksniu, vietomis prispaustu sniegu, yra nedidelių provėžų. Taip pat dėl pustimo vietomis susidarė sniego liežuviai. Čia pagrindinių kelių dangos valomos. Eismo sąlygos čia sudėtingesnės, tačiau patenkinamos. Kitur pagrindinių kelių dangų būklė įvairi, yra šlapių, padengtų šlapio sniego koše, vietomis su nedidelėmis provėžomis. Čia eismo sąlygos patenkinamos.

Telšių apskrityje daugiau kaip 50 procentų rajoninių kelių sunkiai išvažiuojami. Tauragės ir Klaipėdos apskrityse atitinkamai 30-40 procentų, Panevėžio, Kauno, Vilniaus ir Marijampolės apskrityse 5-15 procentų šių kelių sunkiai išvažiuojami. Čia keliai yra valomi, pavojinguose ruožuose barstomi. Likusioje Lietuvos dalyje rajoniniai keliai padengti privažinėtu sniegu, vietomis susiformavęs ledas, slidūs, taip pat yra provėžų. Eismo sąlygos šiuose keliuose sudėtingos.

Pasirinkite saugų greitį bei atstumą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: