2 porcijoms:

lašišos pora gabaliukų
marinatui:
garstyčių dijon 2šaukštus(nedidelius)
20gr. medaus
15gr. aliejaus
15gr.sojų padažo
arb.šaukštelis citrinos sulčių
druskos truputis(jei sojų padažas nelabai sūrus)
pipirų
padažui:
60gr.sviesto
trys skiltelės česnako
kuokštelis petražolių
pusė šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

Marinatui skirtus produktus išmaišyti ir ištepus lašišą palikti marinuotis iš vakaro, šaldytuve.Išėmus iškepti ant trupučio aliejaus.Padažui sviestą išlydyti, česnaką, petražoles susmulkinti trintuve(ne iki košės, bet smulkiai).Į išlydytą sviestą sudėti tarkuotą žievelę ir smulk.petražoles su česnaku, truputį pašildyti, ne užvirinti!
Bulves nužiūrėjau vienoje laidoje, kaip rytiečiai jas pjausto spec. mašina ant pagaliuko ir verda aliejuje.Visai nesunku tai padaryti rankomis, tik gal ne taip lygiai, bet laiko tikrai daug neužima, spec. pažiūrėjau į laikrodį, taip bulvei supjaustyti reikia 30-35sek. laiko.Perverti bulvę (galima su žieve ir be) per smeigtuką ilgą ir palikti ties viduriu ir sukimo aplink būdu, ją supjaustyti ant to smeigtuko, šiek tiek pirmyn, atgal paslankioti, kad lengviau išsiskirtu ir ištempti į abi puses, pašlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir rozmarinais ir dėti ant skardelės kepti, įpylus šiek tiek aliejaus apie 190C temp.kol krašteliai parausta.Kartą ar du, kepimo metu apversti reiktų, arba kepti gerai įkaitintame aliejuje, tik reiktų didesnio kiekio aliejaus.Nors prie tokios lašišos bulvės ir nelabai tinka, bet vistiek skanu buvo:).Gražiai atrodo lėkštėjė tiek su pagaliuku, tiek ir nuimtos nuo jo.

Originalus receptas tinklaraštyje Laikas į virtuvę

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: