(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vasario 17 dieną, 13 val. Kauno prekybos ir pramogų centre “Akropolis” vyks Kauno miesto bendrojo lavinimo mokyklų mokinių mokomųjų bendrovių mugė, kurios metu paaiškės šių metų geriausia miesto mokinių bendrovė.

Mokinių mokomosios bendrovės bus vertinamos pagal verslo idėją, rinkodaros strategijas ir bendrą verslo supratimą. Be pagrindinės nominacijos, mokinių bendrovės varžysis inovatyvaus produkto, socialiai atsakingo verslo, geriausio stendinio pristatymo ir geriausio interviu nominacijose.

Šiandieninė mokykla ypač sparčiai keičiasi. Jaunimo verslumo kompetencija įvardijama kaip viena iš prioritetinio ugdymo krypčių. Viena iš verslumo ugdymo programų mokykloje yra mokinių mokomųjų bendrovių kūrimas. Tai – veikla, integruojanti daugumą mokomųjų dalykų, kaip ekonomiką, menus, informacines technologijas, kalbas (tiek lietuvių, tiek anglų) ir pan.

Šiais mokslo metais Kaune registruota 51 mokomoji bendrovė. Ši programa Lietuvoje vykdoma daugiau nei 15 metų. Kauno bendrojo lavinimo mokyklų moksleivių įkurtos mokinių mokomosios bendrovės tris metų iš eilės tapo geriausiomis Lietuvoje ir atstovavo Lietuvą Europos konkursuose.

Didelį  vaidmenį jų pasiekimams turi ir ryšys su tikro verslo atstovais. Jau antri metai kartu su pasaulio verslo atstovais yra renkama geriausia Kauno mokinių mokomoji bendrovė.

Vilija Žukaitytė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: