© Wikimedia Commons nuotr.

Kinijos armija – viena stipriausių ir didžiausių pasaulyje, o jos paradai vieni iš įspūdingiausių. Šiuo metu Kinijos armijoje yra apie tris milijonus kareivių, kurie yra pasiruošę apginti šalį nuo priešų ir užtikrinti jos saugumą.

Kinijos armija yra sudaryta iš sausumos kariuomenės padalinio, jūros laivyno, karinių oro pajėgų, taip pat yra antrasis artilerijos korpusas ir rezervinės pajėgos. Visos jos yra svarbios tam, kad užtikrintų šalies nacionalinį saugumą. Armijos tarnyba yra privaloma visiems vyrams nuo aštuoniolikos metu. Moteris taip pat gali užsiregistruoti į tarnybą nuo keturiolikos metų, kaip medikės, arba technikos prižiūrėtojos.

Nuo 1949 metų, kiekvieną spalio pirmąją dieną yra minima armijos diena. Kinai entuziastingai ir nekantraudami laukia šios šventės – armijos parado.  Jos metu galima pamatyti kareivių eiseną, jų stulbinanti judesių sinchroniškumą, discipliną, girdėti garsius, ritmingus karių žingsnius. Kariuomenės paradas pasižymi išskirtiniais reginiais, nes jos metu žiūrovai pamato ne tik kareivių ginkluotę, techninę įrangą, aprangą, bet ir tankus, raketas, sraigtasparnius, naikintuvus – tai yra viskas, ko įprastai nedemonstruoja Kiniją.

Šiame video galite pamatyti Kinijos armijos eiseną, kuri priblokš judesių sinchroniškumu. Video matysite Kinijos garbės sargybos kuopą (ang. The Guard of Honor), oro karines pajėgas (ang. Airborne Trops Square Array), sausumos pėstininkus (ang. Infantry Square Array), jūrų pėstininkus (ang. Marine Corps Square Array), karinio jūrų laivyno kadetą (ang. Nvy Cadet Square Array), jūreivių eiseną (ang. Sailor Square Array), pilotų kadetą (ang. Pilot Cadet Square Array), moterų kariuomenės padalinį (ang. Women Solder Square Array), moterų atsarginę kariuomenę (Women Militian Squere Array).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: