Lazūnų miško medyje įstrigo suopis
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rugpjūčio 29 d. į Gyvūnų globėjų asociaciją paskambino vyras ir pranešė, kad Lazūnų miške, medyje ant šakos kabo paukštis.

Nuvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad į šakas įsinarpliojęs įstrigo suopis. Jo gelbėjimo operacija pareikalvo išties nemažai jėgų.

Situciją apsunkino tai, kad paukštį gelbėti teko vėlai vakare, kai jau buvo sutemę. Maža to, paukštis įstrigo aukštame medyje, žemai visai neturinčiame šakų – taigi įkopti į jį Gyvūnų globėjų asociacijos savanoriui Martynui Dulkiui nebuvo jokių galimybių.

Laimei, padėti sutiko Lietuvos laipiojimo asociacijai priklausantis Kauno klubas „Miegantys drambliai“.

Į medį ryžosi kopti vienas iš minėto klubo narių – Karolis Buzas. Suopio gelbėjimo operacija truko apie 40 minučių. Nukėlus paukštį paaiškėjo, kad jo kojos yra surištos tvirtu raiščiu, kuris ir lėmė įstrigimą tarp šakų.

Suopio gelbėjimo operacijoje dalyvavo ir gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ vet. gydytoja Viktorija Tvaranavičiūtė. Ji iškart apžiūrėjo paukštį ir informavo, kad jokių rimtų sužalojimų nėra, paukštis tėra nusilpęs.

Dabar suopis yra Gyvūnų globėjų asociacijos globoje – joje bus tol, kol atgaus jėgas. Vis dėlto neaišku, ar paukštis bus paleistas į laisvę, nes jis visiškai nebijo žmonių, panašu, kad buvo kažkieno augintas ir treniruotas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: