© Anton Belovodchenko nuotr.

ĮSPĖJIMAS! Šis straipsnis neskirtas jaunesniems kaip 18 metų skaitytojams.

Kas pasakė, kad nuogumas yra nepadoru? Profesionalus rusų tautybės fotografas Anton Belovodchenko, pristatydamas naujausią savo fotografijų projektą „Bodyscapes“, dar kartą įrodė, kad gerai pritaikytas apšvietimas ir tinkamu kampu „pagautas“ kadras, gali nuogus žmonių kūnus paversti nuostabiais meno kūriniais, visiškai nekeliančiais nepatogumo jausmo ir priverčiančiais jais grožėtis valandų valandas.

Neįtikėtinai meniškos juodai baltos fotografijos, savyje palieka tik pilką odą ir tamsius šešėlius, akcentuojančius kiekvieną pozuojančių moterų kaulą, raumenį ir raukšles. Ne veltui, šie fotografo darbai, daugelio apibūdinami kaip tobulai iškaltos skulptūros, aptrauktos žmogaus oda, arba sustabdyta šokio ir jogos akimirka. Ir iš tiesų, nuotraukose matomi modeliai stebina savo lankstumu, sunkiai suvokiamu eiliniam žmogui, dėl kurio kyla noras abejoti matomo vaizdo tikrumu.

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-1

Pasaulyje, kuriame „normali“ moters kūno forma nuolatos yra aktuali tema, kelianti daugybę diskusijų ir galiausiai vis tiek pasibaigianti daugybės nuomonių nesutapimu, tokie ir panašūs nuogo kūno projektai yra vis dažniau pasitaikantis reiškinys. Nusimesti rūbus prieš objektyvą nebėra tabu, klijuojantis etiketę „pornografija“ – tai žodžio ir požiūrio laisvė, skatinanti moteris didžiuotis kūnu, kuriame gyvena.

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-9

Tradiciškai, „Bodyscapes“ fotografijos tikslas yra fotografuoti pasirinktas nuogo žmogaus kūno dalis taip, tarsi jis būtų kraštovaizdis, neretai papildant jį dirbtiniais atributais, išryškinančiais fotografo idėją. Šio žanro fotografijose nuolat žaidžiama šešėliais, o fone neretai vyrauja juoda spalva. Naujasis Anton Belovodchenko nuotraukų projektas, yra visiškai kitas žvilgsnis į šio žanro fotografiją, atsisakant bet kokio dirbtinumo ir aiškios idėjos – norint perprasti jo darbus, teks išsamiai patyrinėti kiekvieną menininko nuotrauką.

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-14

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-23

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-29

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-32

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-43

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-46

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-50

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-55

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-78

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-111

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-211

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-311

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-411

women-posing-bodyscapes-anton-belvodchenko-999

Taip pat skaitykite: Moterų kūnai iš niekada nematytos perspektyvos [FOTO] (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: