Knygoje - visos tautos laiškai
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Liepos 4 d., 16 val. Kaune, Karininkų Ramovėje, (Mickevičiaus 19) bus pristatoma knyga „Tūkstantmečio žiedas. Vilties ir meilės laiškai Lietuvai“ (2011). Renginys skirtas Lietuvos Valstybės dienai, kartu prisimenant neseniai minėtą Lietuvos vardo tūkstantmetį.

Renginio metu bus pagerbta Lietuvos istorinė praeitis, pilietinės akcijos „Tūkstantmecio žiedas“ dalyviai, skaitomi gražiausi sveikinimai ir laiškai, skambės muzika.

Liepos 6 d., 12 val. knyga bus pristatyta Valstybės dienos minėjimo metu Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

Knyga „Tūkstanmečio žiedas. Vilties ir meilės laiškai Lietuvai“ – tai tarsi tautos Vilties ir Meilės paminklas Lietuvai, nes ją rašė visa tauta. Joje patalpinta per 1000 įvairaus amžiaus, įvairių profesijų žmonių, įvairių bendruomenių, sporto ir meno kolektyvų sveikinimo laiškų ir piešinių, skirtų Lietuvos vardo minėjimo tūkstantmečiui. Jauniausiam akcijos dalyviui – 1 metai, o vyriausiam – 96 metai.

Iniciatyva sukurti knygą Lietuvai prasidėjo Sveikatos centre „Amžinoji sandora“ Kaune, o vėliau išplito ne tik po Lietuvą, bet ir toli už jos ribų. Savo sveikinimus atsiuntė net 15 užsienio lietuvių bendruomenių (JAV, Kanados, Vokietijos, Airijos, Italijos, Ispanijos ir kitų), poetai J. Marcinkevičius, P. Palilionis, A. Puišyte, D. Teišerskytė, aktorės O. Dautartaitë, R.Varnaitė, E. Stancikas, akad. J. Brėdikis, krepšininkas A. Sabonis, „Tūkstantmečio Odisėjos“ herojai, dainų šventės dalyviai, 60 mokyklų moksleiviai.

Už idėjos originalumą ir vienybės siekį šios knygos sumanytojai gavo palaiminimą iš Popiežiaus Benedikto XVI.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: