Ar jums atrodo, kad dauguma puslapių, kuriuos atsidarai savo interneto naršyklėje, panašūs? Taip yra todėl, mielas žiniatinklio vartotojau, kad dizaineriai naudoja mentalinių modelių teoriją. Mokslininkas Kenetas Kraikas (Kenneth Craik) 1943 metais pasiūlė teoriją, kad žmogaus protas sukuria nedidelius mentalinius realybės modelius, kuriuos naudoja įvykiams numatyti. Tai reiškia, kad informaciją priimame lengviau, jeigu galime ją palyginti su kažkuo pažįstamu.

Mentaliniai modeliai padeda išmokti sudėtingus dalykus

Operacinių sistemų, tokių kaip Windows, kūrėjai panaudojo mentalinių modelių teoriją, pavadindami vartotojo sąsajos elementus operacinėse sistemose, darbalaukiu, aplankalu, dokumentu, nes tokie daiktai paprasčiausiai dažnai guli ant mūsų darbo stalų. Taip išmokti naudotis kompiuteriu paprasčiau.

Dažniausiai, kai galime palyginti tai, ką jau patyrėme, su naujai priimama informacija, galimybė suprasti naują informaciją didėja ir mes šiek tiek atsipalaiduojame.

Mentalinius modelius galime puikiai pritaikyti kurdami naujo interneto puslapio dizainą.

Kuriamą interneto svetainės dizainą turime palyginti su panašaus turinio interneto puslapiais. Puslapio elementų išdėstymas, spalvos bei šriftai turėtų būti panašūs, tam, kad vartotojas naujoje interneto svetainėje jaustųsi patogiai. Reikia nepamiršti, kad kiekvienas puslapis turi turėti išskirtinę išvaizdą, todėl mūsų, dizainerių, tikslas yra leisti vartotojui jaustis patogiai, nepamirštant svetainės išskirtinumo.

Nemažai WordPress TVS sukurtų blogų turi panašią struktūrą. Tai padeda tokių blogų lankytojams lengviau rasti dominančią informaciją, vartotojo patirtis tampa paprastesne.

Taigi, pasirodo, kad paprasčiau skaityti blogą, jei jis panašus į kitus blogus.

Originalus įrašas tinklaraštyje frogsign.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: