deladream.com archyvo nuotr.

Lietuviai nuo seno yra įpratę, jog žuvį valgyti sveika tik atėjus Kalėdų šventėms. Tuomet visi žmonės puola į parduotuves ar turgus, jog apsirūpintu žuvimi. Tačiau žuvį valgyti būtina dažniau, nei tai esame įpratę daryti.

Specialistai pataria jog žuvies patiekalai turėtų būti valgomi bent du kartus per savaitę. Vienas statistinis lietuvis per metus suvalgo tik 15 kg žuvies per metus arba vidutiniškai tik 39g per dieną. Skaičiuojama jog statistinis japonas per tą patį metų laikotarpį suvartoją 75 kg žuvies, o tai yra net 5 kartais daugiau.

Specialistai pataria, jog valgant žuvį kuo dažniau labai sumažėja tikimybė širdies infarktui. Taip pat maždaug 54 procentais sumažėja insulto tikimybė. Žuvyje yra apstu medžiagos, kuri yra svarbi mūsų cholesteroliui kiekiui, pastaroji jį mažina mūsų kraujyje. Taip pat specialistai pastebi, jog norint apsisaugoti nuo insulto geriausia valgyti riebias, jūrų ar vandenynų žuvis.

Iš visų žuvų, pati sveikiausia yra lašiša, ji tiesiog žuvies karalienė. Perkant lašišą patariama atkreipti į jos spalvą. Ryški oranžinė spalva, neatspindi, jog žuvis yra sveika, tai tiesiog maisto dažiklis. Daugelis lašišos augintojų ją taip dažo specialiai, jog ji atrodytų gražiau ir labiau atkreiptų pirkėjų dėmesį.

Jeigu pirkote sušaldytą žuvį, ją geriausia atitirpinti kambario temperatūroje per maždaug 8-24 valandas. Dažnai žmonės mėgsta žuvį atitirpinti karštame vandenyje, bet tai yra blogas įprotis. Žuvis praranda labai daug maistingųjų medžiagų, bet jeigu vis tiek nusprendžiate, jog žuvis turi būti atitirpinta vandenyje, tuomet patariama, jog vandens temperatūra nebūtų aukštesnė nei 20 laipsnių.

Tiems kas mėgsta įvairias dietas, žuvis taip pat yra labai mažas priešas. Žuvies receptai yra įtraukiami į beveik visas dietas, norint numesti svorį ar norint tiesiog jį išlaikyti nepakitusį.

Žuvis ypatingai svarbi augančiam organizmui, vaikui tiesiog privalu maitintis žuvimi. Omega-3 vitaminai esantys žuvyje pagerina vaiko mąstyseną. Žuvies taip pat gerina regėjimą, pakelia nuotaiką, bei sustiprina imunitetą. Kai kurie mokslininkai teigia, net jei nėščia moteris valgo žuvį, gerosios jos savybės persiduoda ir įsčiose esančiam mažyliui.

Taigi, kai kitą kartą galvosite ką pasigaminti vakarienei ar ką užsisakyti restorane, visada prisiminkite, jog žuvis, tai pats sveikiausias pasirinkimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: