Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kompiuteriniai įsilaužėliai šią savaitę nusitaikė į socialinį tinklą “Twitter” ir galėjo gauti prieigą prie maždaug 250 tūkst. jo vartotojų slaptažodžių bei kitokios informacijos, tinklo vadovai pranešė penktadienio vakarą.

“Twitter” tinklaraščio pranešime nurodoma, kad slaptažodžiai yra užšifruoti, tačiau “dėl visa pikta” jie buvo pakeisti, o bendrovė šiuo metu informuoja galėjusius nukentėti vartotojus.

Tinklaraščio pranešime buvo paminėta neseniai paskelbta informacija apie didelio masto kibernetines atakas prieš dienraščius “The New York Times” ir “The Wall Street Journal”, tačiau kitaip negu šie du žiniasklaidos kanalai, “Twitter” nepateikė jokių detalių apie socialinio tinklo patirtų atakų šaltinį arba metodus.

“Ši ataka nebuvo mėgėjų darbas, ir nemanome, jog tai buvo atsitiktinis incidentas, – rašo “Twitter”. – Įsilaužėliai buvo nepaprastai įgudę, ir manome, kad kitos bendrovės bei organizacijos neseniai buvo atakuojamos panašiu būdu.”

Privatiems savininkams priklausantis “Twitter”, kuriuo kas mėnesį aktyviai pasinaudoja apie 200 mln. žmonių, nurodė bendradarbiaujantis su JAV vyriausybės ir federalinės teisėsaugos pareigūnais, stengiantis susekti įsilaužėlius.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: