(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Kauno apskrities viršininko administracija įgyvendina INTERREG IVC programos finansuojamą projektą „Kūrybinis augimas“ (Creative Growth).

Gruodžio 2-3 dienomis Kauno apskrities viršininko administracija Briuselyje Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovybėje surengė tarptautinę konferenciją „Kūrybinis augimas Europoje“ ir tematinių darbo grupių seminarus. Ši konferencija skirta kūrybinių industrijų sektoriaus įvairiose Europos sąjungos šalyse pristatymui bei aptarimui. Konferencijoje dalyvavo vienuolikos ES šalių regionų partneriai, politikos, verslo, mokslo ir meno atstovai. Kauno regioną atstovavo projekto partneriai – apskrities regioninės plėtros departamento vyr. specialistė Inara Zarienė, apskaitos ir finansų departamento direktorė Judita Stankienė, Vytauto Didžiojo universiteto Socialinės ir politinės teorijos katedros vedėjas prof. Gintautas Mažeikis, VDU Menų fakulteto prodekanė dr. Ina Pukelytė.

Projekto dalyviai siekė išsiaiškinti, koks turėtų būti kūrybinių industrijų (KI) finansavimo mechanizmas, kaip turėtų vystytis verslo tinklai, kokią reikšmę KI turi meno inkubatoriai bei kokią naudą teikia KI mokslui ir pramonei. Konferencijoje buvo pristatomi ES šalių bei regionų pasiekimai kūrybinių industrijų srityje, dalinamai patirtimi, kaip per kūrybinių industrijų sektorių paskatinti ekonominį įvairių valstybių regionų augimą ir taip padidinti Europos konkurencingumą. Europos Parlamento narė Christel Schaldemose bei Europos komisijos atstovas Sylvain Pasqua pristatė ES pozicijas kūrybinio sektoriaus atžvilgiu.

Šiuo metu kūrybinė ir kultūrinė ekonomika yra vienas sparčiausiai augančių ekonomikos sektorių Europoje. Kaip niekuomet anksčiau žinios, vaizduotė, fantazija, kūrybingumas, inovacijos ir naujovių diegimas lemia ekonominį ir kultūrinį klimatą, stimuliuoja socialinę modernizaciją. Neabejojama, kad kūrybinės industrijos, kaip pažangus rinkos ir meno plėtros modelis, turės lemiamą reikšmę ateities ekonominei, socialinei ir kultūrinei raidai. Todėl vis stipriau akcentuojamos įvairių ūkio sričių sąsajos su kūrybiniais verslais; kultūros, kūrybos ir industrijos integracija; meno, mokslo, studijų ir verslo jungtys.

Živilė Genytė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: