Organizatorių archyvo nuotr.

Atsitiktinumas padėjo tašką bendrai vykdomai Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Marijampolės PK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnų operacijai.

Pretendentas į kvailiausių nusikaltėlių topus buvo sugautas Jurbarko rajone, kai į kelio juostą nepataikantis automobilis patraukė policijos dėmesį. Sustabdytas apsvaigęs vairuotojas taip aršiai priešinosi, kad teko sulaikyti. Paaiškėjo, jog čia tik kriminalinio įvykio pradžia.

Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai turėjo duomenų, kad sulaikytasis čigonų tautybės pilietis V. A. gimęs 1960 m., pripūtęs daugiau nei dvi promiles, gali gabenti narkotinių medžiagų, kaip manoma, skirtų Marijampolės pataisos namuose kalintiems nuteistiesiems. Kartu su Marijampolės PK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai apžiūrėję sulaikytojo „Audi“ automobilį, išradingai įrengtoje slaptavietėje buvo aptiktas polietileninis maišelis su biria medžiaga.

500 g – tokį kiekį vežė „dėl drąsos“ iki sunkaus girtumo apsvaigęs kurjeris. Neabejojama, kad tyrimai patvirtins, jog tai narkotinės medžiagos, nes dėl panašių kriminalinių reikalų V.A. pareigūnams jau yra žinomas.

Neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu – tai patenka į Baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d rėmus, kur bausmė siūloma nuo 10 metų nelaisvės. Pilietis A. V. sulaikytas dviem mėnesiams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: