(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gruodžio 10 d. (ketvirtadienį), 10 val. Mokslo ir technologijų parke „Technopolis“ (Europos pr. 121, Kaunas) įvyks forumas-diskusija „Verslo ir mokslo [ne]efektyvus bendradarbiavimas: ką galime padaryti geriau?“, skirtas verslo, akademinei bendruomenei bei visiems, besidomintiems šia tema.

Renginys organizuojamas siekiant suburti bendrai diskusijai verslo ir mokslo bendradarbiavimo skatinimo iniciatorius ir praktikus, pristatyti geriausius inovacijų panaudojimo versle pavyzdžius, įvardinti kliūtis rezultatyviam abiejų sričių bendram darbui ir rasti būdus joms įveikti. Sėkmingas mokslo ir verslo visuomenės bendradarbiavimas sąlygoja inovacijų sklaidą ir įsitvirtinimą visose visuomenės gyvenimo srityse, o efektyvus inovacijų versle panaudojimas skatina ūkio plėtrą, didina šalies konkurencingumą ES ir pasaulyje.

Renginyje bus pristatytas MTP „Technopolis“ vaidmuo skatinant investicijas į inovacijas; mokslo ir technologijų parke įsikūrusios įmonės UAB „Aksonas“, UAB „ZOOM Creative“, UAB „Agmis“, UAB Teleorbita“, UAB „Santaviltė“ perteiks savo naujovėmis grįstos veiklos patirtį.

Forume aktualius klausimus apie mokslo ir verslo bendradarbiavimo skatinimą ir jo instrumentus valstybiniu lygiu, inovacinės verslo plėtros aktyvinimą ir perspektyvių mokslo pasiekimų pritaikymo versle spartinimą aptars LR Ūkio ministerijos, Lietuvos inovacijų centro, verslo ir mokslo atstovai. Bus supažindinta su Kaune veikiančių ePaslaugų klasterio ir produktų apjungimo galimybėmis bei integruoto verslo, mokslo ir studijų centro (Slėnio) „Santaka“ vaidmeniu aktyvinant verslo ir mokslo bendradarbiavimą.

Renginio pabaigoje dalyviai bus kviečiami pratęsti diskusiją skambant fleitos muzikai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: