(c) KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

Vakar Kaune, Laisvės alėjoje duris atvėrė naujas neformalus klubas „UPS club“. Atidarymo renginyje pasirodė “Freaks On Floor” bei Rhytmicable DJ’s. Tikimasi, jog jis prisidės prie gyvesnio alėjos naktinio gyvenimo.

Tai nauja ir bene pirma alternatyvios koncepcijos vieta Kaune. Klubo vadovas tikisi pritraukti kuo daugiau laisvos mąstysenos žmonių ir atlikėjų, ir būtent tam, jog susikurtų patiems sau šiltus ir širdžiai mielus antrus namus. Pasirinkta būtent Laivės alėja siekiant pagyvinti naktinį šios pėsčiųjų gatvės gyvenimą.

Jau pirmą dieną klubo lankytojų skaičius dvigubai viršijęs savininkų lūkesčius liudija, jog tokio stiliaus klubo Kaune trūko. Atidaryme dalyvavo gausus būrys jaunuolių, kurie vos tilpo pakankamai ankštoje klubo salėje. Tačiau jauki aplinka, paprastumas ir puiki žmonių nuotaika sudarė tikrai gerą atmosferą smagiai praleisti penktadienio vakarą.

Apie naująjį klubą ir jo atidarymą kalbėjomės su vadovu Motiejumi Čiapliku.

– Kaip kilo idėja atidaryti šį klubą?

– Klubo idėją turėjome seniai, tačiau tik dabar pavyko ją įgyvendinti. Pati idėja kilo paprastai – norėjome sukurti tokią vietą, kur rinktųsi alternatyvūs žmonės, kurie nevaikšto į išpuoštus ir išsipuošusiųjų klubus. Tai paprasto neformalaus klubo idėja.

– Kodėl būtent sunkmečiu atidarote naująjį klubą ir ar tikitės pakankamai lankytojų?

– Mes neturime užsibrėžę didelių tikslų, nes pats klubas nėra didelis. Todėl tikimės vienaip ar kitaip išgyventi. Net ir šiandien planavome dvigubai mažiau žmonių, tikėjomės, jog atidarymas bus ramesnis. Salė nėra didelė, todėl ateityje planuojame plėsti į antrą numatytą salę priklausomai nuo lankytojų skaičiaus ir finansų.

– Kokie žmonės laukiami čia?

– Visi, kurie nori praleisti laiką paprasčiau, be išsišokimų ir prabangių kokteilių, tiesiog pasibūti kviečiamas kiekvienas.

– Kokią muziką propaguosite?

– Muzikos stiliai bus kuo įvairiausi: nuo džiazo, bliuzo, soul, funk iki netgi roko. Nesakome ne ir kitiems muzikos stiliams.

– Paskutinis klausimas susijęs su klubo vieta. Kodėl būtent Laisvės alėja, ar taip siekiate prisidėti prie šios pėsčiųjų gatvės atgaivinimo?

– Taip, mes būtent prisidedame prie Laisvės alėjos gaivinimo. Palyginus šią gatvę su sostinės Gedimino pr. darosi liūdna. Būtent dėl to mes nusprendėme įsikurti Laisvės alėjoje vien dėl to, kad ją atgaivinti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: