(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos Caritas vietos ir užsienio savanoriai, darbuotojai bei vaikų dienos centro lankytojai Velykoms pasiruošė iš anksto. Lietingą pirmadienio rytą ištvermingiausi karitiečiai vieną Laisvės alėjoje augantį medį išpuošė Kauno neįgalaus jaunimo dienos centro bei Caritas vaikų dienos centro „Vaikų stotelė” lankytojų pagamintais kiaušiniais.
Idėja papuošti medį, anot Caritas darbuotojų, kilo visai atsitiktinai. Pagal Europos savanorių tarnybos vykdomą programą „Veiklus jaunimas” Lietuvoje savanoriaujantys 6 jaunuoliai žinią apie Šv. Velykas, atėjusį pavasarį ir savo darbą Lietuvoje, esą, kauniečiams norėjo perduoti jau seniai. Velykos, anot jų, buvo puiki proga tai padaryti.

„Į akciją įtraukėme ir Caritas globojamus vaikus, Kauno neįgalaus jaunimo dienos centro lankytojus. Jauni žmonės kiaušinius gamino visą savaitę, daugelis užrašė palinkėjimų miestiečiams. Vaikų žodžiai yra patys nuoširdžiausi, todėl mielai kviesčiau visus kauniečius perskaityti jiems skirtą Gerąją žinią.”, – ragino Lietuvos Caritas atstovė Laima Petraitytė.

„Projekto, kuriame aš jau gerą pusmetį savanoriauju, lankytojai kauniečiams linkėjo pačių įvairiausių dalykų: giedros nuotaikos, laimės, stiprių margučių. Aš pati palinkėjau turtingesnių metų ir sielos praturtinimo, ir piniginės papildymo prasme.”, – įspūdžiais dalijosi vokietė Andrea Salmann.

Lietuvos Caritas projekte „Esamų ir buvusių nuteistųjų globa ir reintegracija” savanoriaujanti prancūzė Gaelle Ruet su dienos centro lankytojais pagamino pluoštą popierinių gulbių, tačiau jomis pažadėjo papuošti buvusių nuteistųjų dienos centrą.

„Niekaip nesugalvojome, kaip iš popieriaus išlankstytas gulbes apsaugoti nuo lietaus”, – apgailestavo prancūzaitė.

Nors kiaušiniai su linkėjimais kauniečiams praeivius džiugins tik porą savaičių, akcijos organizatoriai tikisi, jog tiek laiko užteks, kad žmonės perskaitytų jiems siunčiamą velykinę žinią.

Lietuvos Caritas informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: