(c) KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

Prie prekybos ir pramogų centro pastatyti rūmai iš tikro ledo sudomino didžiausias pasaulio televizijas CBS, FOX, NTDTV Amerikoje ir CCTV Kinijoje.

Reportažai apie „Olialia” ledo rūmus „Kauno Akropolyje” pasirodė didžiausiame pasaulyje televizijų tinkle CBS, kuris vienija 200 televizijos stočių, vienoje iš didžiausių JAV televizijų „FOХ”, JAV televizijos kompanijos NTDTV eteryje. Apie įspūdingą statinį iš ledo pranešė didžiausia Kinijos televizija CCTV. „Lietuvoje statomi Kalėdų Senelio namai”, „Lietuviai pastatė Kalėdų Seneliui naujus namus”, „Įspūdingi Kalėdų Senelio namai Lietuvoje, Kaune”, – skelbė didžiausių pasaulio televizijų žinių vedėjai.

Pastatytų ledo rūmų buvo nufilmuotas pagrindinio pasaulio Kalėdų Senelio (Santa Claus biuro vadovo) iš Rovaniemyje Suomijoje esančio Santa Village, kurio linkėjimai iš Kauno pasiekė visą pasaulį. Taip pat reportažuose buvo parodyta, kaip pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis, Kauno meras Andrius Kupčinskas ir “Resolution Property Managament” generalinis direktorius Baltijos šalims Sigitas Jautakis atidarė unikalius ledo rūmus Kaune.

“Džiaugiamės, kad mūsų iniciatyva sukurti ypatingą Kalėdų dvasią buvo pastebėta visame pasaulyje. Tęsiame savo naują programą “Akropolis Kaunui” ir siekiame, kauniečius kuo dažniau pradžiuginti unikaliais renginiais. Rūmai iš tikro ledo išgarsino Lietuvą ir Kauną visame pasaulyje, tuo pačiu paskatindami planetos gyventojus apsilankyti mūsų šalyje. Iš tikrųjų stengsimės ir toliau unikalių projektų dėka garsinti Kauną, Lietuvą. “Kauno Akropolį” ir Kauną šiais metais pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis iš užpoliarinio rato paskelbė Lietuvos Kalėdų sostine, tačiau šių reportažų dėka mūsų miestas ir šalis tapo viso pasaulio Kalėdų dalimi”, – teigė Sigitas Jautakis.

Įspūdingas statinys iš ledo vadinasi “Olialia” ledo rūmais, o jie buvo atidaryti gruodžio 6 dieną. Miestelėnai ir Kauno svečiai jais džiaugtis galės iki sausio 6 dienos. Dešimt dienų „Olialia” ledo rūmus kūrė ledo specialistai iš Suomijos, Austrijos ir Latvijos. Rūmų statybai buvo panaudoti šimtai ledo luitų, kuriuos į Kauną atgabeno net 20 sunkvežimių. Ledo rūmų svoris bus apie 70 tonų.

Internete galima rasti didžiausių pasaulių televizijų reportažus apie unikalius „Kauno Akropolio” ledo rūmus:
http://english.cctv.com/
http://english.ntdtv.com/
http://www.keyc.com/
http://www.iseenews.com/
http://video.foxnews.com/12407460

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: