© R. Dačkaus nuotr. / prezidente.lt

Lietuva svarsto galimybę įvesti nacionalines sankcijas Rusijos piliečiams, reaguodama į eskaluojamą krizę Ukrainoje, ketvirtadienį pranešė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

“Tai daro Užsienio reikalų ministerija. Manau, kad artimiausiu metu žinosime apie tokių sankcijų turinį, ir kas į jas bus įtrauktas”, – žurnalistams sakė prezidentė, paklausta, ar Lietuva, sekdama Latvijos pavyzdžiu, neturėtų apriboti kai kurių Rusijos piliečių atvykimo į šalį.

Anot jos, dėl galimybės taikyti nacionalines sankcijas sutarta su kitomis ES šalimis.

“Sprendimas, kuris buvo praeitą savaitę padarytas Bendrųjų reikalų taryboje Briuselyje – kad šalia bendrųjų sankcijų taip pat kiekviena šalis turi galimybes svarstyti nacionalines sankcijas – tokias sankcijas svarto ir Lietuva”, – sakė prezidentė.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius šią savaitę priėmė sprendimą Rusijos popmuzikos atlikėjus Olegą Gazmanovą, Josifą Kobzoną ir Valerijos sceniniu vardu žinomą Alą Perfilovą į sąrašą asmenų, kuriems draudžiama atvykti į šalį. Latvijos ministerija nurodė, kad šie asmenys savo žodžiais ir veiksmais prisidėjo prie žalos Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui. Į “juodąjį sąrašą” įtraukti atlikėjai ketino dalyvauti kasmet Rusijos prodiuserių Jūrmaloje rengiamame popmuzikos festivalyje “Naujoji banga”, kuris prasidėjo liepos 22 dieną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: