© lingjob.lt archyvo nuotr.

Pristatytas naujas lietuviškas interneto projektas, vienoje platformoje sujungsiantis laisvai dirbančius specialistus ir darbdavius. Tai pirmasis portalas Lietuvoje, kuriame tiek verslas, tiek ir privatūs asmenys galės samdyti žmones vienkartiniams rašymo ir vertimų darbams ir svetainės aplinkoje juos vertinti bei atsiskaityti už paslaugas. Projektas startuoja Lietuvoje, o netrukus bus pristatytas ir pasaulinei interneto bendruomenei.

„Sekdami žaibiškai populiarėjančio laisvai samdomo darbo tendencijas užsienyje, nutarėme sukurti internetinę rašto darbų ir vertimų platformą. Startavę Lietuvoje, netrukus projektą pasiūlysime ir pasaulinei rinkai. Nors panašių laisvai samdomo darbo tinklalapių užsienyje jau yra ir jie labai populiarūs, mus išskiria dėmesys rašto darbams ir vertimams. Sistema yra pritaikyta būtent tokių darbų užsakymui ir pateikimui, o tam tikros funkcijos kaip „greiti darbai“ yra apskritai unikalios“, – sakė UAB „LingJob“ direktorius Artūras Starovoitovas.

Svetainė veikia panašiai kaip interneto aukcionų portalas „Ebay.com“. Užsakovui paskelbus darbą, sistemos vartotojai galės teikti savo kainų pasiūlymus. Vėliau darbdaviui liks tik pasirinkti patraukliausią variantą. Kaina nebus vienintelis veiksnys, kuris lems pasirinkimą. Norintys užsidirbti vartotojai galės susikurti savo asmeninius profilius, kaupti atsiliepimus apie atliktus darbus ir tokiu būdu konkuruoti. Tai užsakovams padės apsispręsti ir užsitikrinti, kad darbas bus atliktas profesionaliai.

Portale yra sukurta ir daugiau kokybės „saugiklių“. Darbas „LingJob“ sistemos aplinkoje užtikrina, kad užsakius paslaugas reikės mokėti tik už gerai atliktą darbą. Sutarta suma yra rezervuojama užsakymo metu ir užduotį atlikusiam žmogui pervedama tik tada, kai užsakovas patvirtina, jog darbas atliktas gerai. Be to, darbų užsakymas, pateikimas ir atsiskaitymai vyksta sistemos viduje, todėl užsakovas gali būti tikras, kad nepraras pinigų, o specialistas – kad atlygį gaus.

„LingJob“ svetainė bus ypač naudinga smulkiam ir vidutiniam verslui, kuriam kartais prireikia įvairių rašto darbų, tačiau įdarbinti darbuotojo tokiems smulkiems užsakymams atlikti – neapsimoka. Vertimų, reklamos, svetainių tekstų kūrimo, straipsnių rašymo, redagavimo ar netgi teisinių dokumentų rengimo paslaugas tiek verslas, tiek privatūs asmenys čia galės užsakyti iš įvairių sričių specialistų ir sutaupyti, dirbant su jais tiesiogiai.

Tuo tarpu gebantys rašyti ir versti tekstus žmonės turės galimybę užsidirbti net neišeidami iš namų. Portale darbų rasti galės ne tik profesionalūs tekstų rašytojai kaip žurnalistai, tekstų kūrėjai, reklamos specialistai, teisininkai, redaktoriai bei vertėjai. Studentai, kuriems dažnai yra sunku gauti darbą arba tik namuose galinčios dirbti vaikus auginančios mamos, svetainėje taip pat galės užsidirbti papildomų pajamų.

„Portale darbus skelbs ir užsakovai iš užsienio, todėl lietuviai galės konkuruoti tarptautinėje rinkoje. Jau dabar tinklalapis yra prieinamas ne tik lietuvių, bet ir anglų kalba. Planuojame jį išversti ir į rusų, lenkų bei ispanų kalbas. Netrukus pristatysime programėlę išmaniesiems telefonams, su kuria nedidelį tekstą ar vertimą bus galima gauti greitai ir esant bet kurioje pasaulio vietoje, pavyzdžiui, kelionėje ar važiuojant mašina“, – teigė A. Starovoitovas.

„LingJob“ sistemoje įdiegta unikali „greitų darbų“ funkcija. Su ja galima užsisakyti ir mažos vertės (iki 500 simbolių apimties) darbus, kurių paprastai rašymo ar vertimų paslaugų teikėjai nė neapsiimtų daryti arba taikytų per daug didelį mokestį. Pavyzdžiui, norint atsakyti į laišką užsienio kalba, galime bandyti jį išversti pasinaudodami ne visuomet tiksliai ir patikimai veikiančiais automatiniais vertimų įrankiais kaip „Google Translate“.

Paskelbus tokio teksto vertimo darbą „LingJob“ portale, vartotojai jį atliks iš anksto ir pasiūlys kainą. Jei pasiūlymas tenkins, užsakovui liks tik sumokėti už paslaugą ir jis iš karto gaus vertimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: