© promoservice.lt archyvo nuotr.

Atėjus pavasariui ir atšilus orams daugelis tautiečių jaučia pareigą ne tik išsikuopti kiemą, bet ir atlaisvinti drabužių spintas, sandėliukus, palėpes ir balkonus nuo nereikalingų drabužių ir rakandų, pastebi Kaune rengiamo Bagažinių turgaus organizatoriai.

Paprastai pavasarį Bagažinių turguje būna gausu naudoto žiemiško inventoriaus, tačiau kiti dalyviai taikosi prie pirkėjų poreikių ir siūlo atliekamus pavasarinius drabužius, nebenaudojamą sodo–daržo inventorių. Kai sodo–daržo mėgėjai atveža ir laisvalaikiu užaugintų gėlių ar net daržovių sodinukų.

„Visada balandžio mėnesį sulaukiame daugiau prekiautojų – ne išimtis ir šie metai. Prognozuojame, kad dalyvių skaičius gali viršyti ir keturis šimtus. Paprastai turguje būna tarp dviejų ir trijų šimtų prekiaujančiųjų“, – sako seniausio ir didžiausio Lietuvoje tokio pobūdžio renginio vienas iš organizatorių Jonas Plenta.

Į Bagažinių turgų atvyksta ne tik kauniečiai ir aplinkinių regionų gyventojai, bet ir svečiai iš kitų didmiesčių. Užsiregistravusiųjų skaičiaus nesumažino ir tai, kad nuo šiol iš prekiaujančiųjų turguje bus imamas mokestis.

„Dauguma prekiaujančiųjų Bagažinių turguje čia sugrįžta nuolat, todėl susiformavo savotiška jų bendruomenė, kuri supranta, kad nuolat besiplečiantis turgus reikalauja daugiau išteklių, siekiant, kad visiems užtikrinti geras prekybos sąlygas ir tolesnį idėjos populiarinimą. Idėjos, kuria siekiama pristabdyti vėl įsibėgėjančią vartojimo „mašiną“ ir tausojančios planetos išteklius“, – sako J. Plenta.

Bagažinių turgus vyksta kiekvieno mėnesio ketvirtąjį sekmadienį Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“. Artimiausias renginys – balandžio 28 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: