Birželio 22 dieną didžiųjų Lietuvos miestų kino ekranus pasieks pirmasis suaugusiems skirtas 3D animacinis filmas “Ronalas barbaras”.

Filme apie barbarus šaipomasi iš gyvenimiškų stereotipų, jame parodijuojami filmai “Konanas barbaras” bei “Kariai ir magai”, o herojai barbarai emocijas reiškia nenormatyvine leksika. Lietuvos publikai netašytų besikeikiančių vyrų istoriją įgarsino būrys įžymybių.

Pagrindinį herojų barbarą Ronalą įgarsino radijo stoties “Zip FM” laidos “Radistai” vedėjas Jonas Nainys. Barbarų gentyje jo herojus yra pajuokos objektas, tačiau susiklosčius nepalankioms aplinkybėms jis tampa vieninteliu genties atstovu, nuo kurio priklauso visų likimas. “Mano herojus man labai patiko, pradžioje man jo buvo gaila, bet vėliau, kaip ir visuose geruose filmuose, viskas baigiasi tuo, kad galima nugalėti ne vien jėga, o ir tvirtais kiaušiais,” – apie nevykėlį barbarą Ronalą atsiliepia J. Nainys.

Ronalo priešininku – pūpsančiais raumenimis besididžiuojančiu Generolu, tapo Jono kolega Rolandas Mackevičius. Laidos “Radistai” vedėjas yra itin patenkintas jam tekusiu brutalią jėgą demonstruojančiu personažu: “Mes panašūs tiek siela, tiek kūnu. Tik mano dantų sandara kitokia. Iš charakterio esu toks pat bjaurus.”

Tarp skirtingose barikadose kovojančių vyrų nepabūgo įsiterpti televizijos laidų vedėja Ugnė Skonsmanaitė. Ji įgarsino kariūnių moterų genties atstovę Zandrą, ieškančią sau į porą stipraus vyro. U. Skonsmanaitė taip pat džiaugiasi jai parinkta karingąja Zandra: “Ji linksma, tvirta, užsispyrusi, bet gera. Kažkiek primena mane.”

Barbarų gyvenvietėje koncertuojantį bardą įgarsinęs Linas Adomaitis teigia visuomet turėjęs slaptą svajonę įgarsinti animacinio filmo herojų: “Labai smagu buvo dirbti matant personažą ir savo balsu susitapatinti su juo. Personažas – muzikantas, labai emocingai reaguoja į viską: tai ramiai šneka, tai pradeda rėkti ant savo sūnaus, kuris nuolat gauna per galvą su fleita ir daro, ką tėvas liepia. Išauklėtas, žodžiu, gerai. Kitą dieną truputį užkimęs buvau.”

Filmą “Ronalas barbaras” pristato režisierių komanda, sukūrusi filmus “Terkelis bėdoje” ir “Kelionė į Saturną”. Šie filmai išsiskyrė humoru apie vietos aktualijas – pavyzdžiui, pokštais apie danų ministrą pirmininką.

Apie filmą

Barbarų genties atstovas Ronalas – silpnas, liesas ir neturintis jokių raumenimis besipuikuojančių gentainių savybių. Barbarų gyvenvietėje Ronalas nuolat tampa pajuokos objektu, kol vieną dieną blogasis Volcazaras užpuola nenugalimuosius barbarus ir visą gentį paima į nelaisvę. Ronalas – vienintelis nepagrobtas barbaras, pasiryžta išgelbėti saviškius ir leidžiasi į pavojingą kelionę, kurios metu sutinka bendražygių, patenka į amazonių nelaisvę ir patiria daugybę įvairiausių įsimintinų nuotykių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: