LTF nuotr.

Šeštadienį (rugpjūčio 30 d.) baigėsi Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionatas. Susumavus visų keturių etapų rezultatus, Lietuvos čempionais tapo Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis (250 taškų) bei Vytenė Vitkauskaitė su Karole Virbickaite (162 taškai). Antrąsias vietas užėmė Motiejaus Mėlynio ir Roko Kondroto (202 taškai) bei Simonos Vaičiukynaitės ir Urtės Andriukaitytės (138 taškai) poros. Bronzos medalius iškovojo Gilbertas Kerpė su Tomu Staševičiumi (199 taškai) ir Svetlana Bekiš-Šturo su Taisija Laukkonen (129 taškai).

Paskutinis ketvirtas Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato etapas vyko Vilniuje, „Credit24” arenoje prie Balto tilto. Jame nedalyvauti negalėjo dvi pajėgiausios vyrų komandos – Arnas Rumševičius su Luku Každailiu bei Motiejus Mėlynis su Roku Kondrotu, kurie tuo metu atstovavo Lietuvai Europos tinklinio konfederacijos Kontinentinės taurės antro etapo varžybose Belgrade (Serbija).

Vyrų varžybose finale susitiko Andžejus Savostenokas ir Artūras Vasiljevas su Gilbertu Kerpe ir Tomu Staševičiumi. Pergalė ketvirto etapo finale pastarajai porai būtų leidusi bendroje įskaitoje aplenkti Motiejų Mėlynį ir Roką Kondrotą ir pakilti į antrą poziciją. Tačiau įtemptoje ir permainingoje 51 min. trukusioje kovoje 2:1 (14:21, 22:20, 15:12) pergalę išplėšė A. Savostenokas ir A. Vasiljevas. Mažajame finale Olegas Čebialis su Tomu Jozoniu 2:1 (6:21, 21:12, 15:9) įveikė Marių Linartą ir Joną Rakicką.

Moterų varžybose viso čempionato lyderės Vytenė Vitkauskaitė ir Karolė Virbickaitė finale pasiekė revanšą prieš Urtę Andriukaitytę ir Simoną Vaičiukynaitę, kurioms buvo nusileidę trečio etapo finale. Šių porų tarpusavio kovosi paprastai būna ypač atkaklios, tačiau šį kart V. Vitkauskaitei ir K. Virbickaitei savo pranašumui įrodyti užteko 36 min. ir dviejų setų – 2:0 (21:14, 22:20). Rungtynėse dėl trečios vietos S. Bekiš – Šturo ir T. Laukkonen 0:2 (18:21, 17:21) nusileido Irinai Zobninai ir Miglei Mazurkevičiūtei, tačiau joms tai nesutrukdė bendroje įskaitoje išsaugoti trečiąją vietą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: