Stock.xchng archyvo nuotr.

Šanchajuje, kur vyksta pasaulinė paroda „Expo 2010″, Lietuvos paviljoną aplankė jau 2 mln. lankytojų. Du mėnesius vykstančioje parodoje mūsų šalies paviljonas patenka tarp lankomiausių, savo lankytojų skaičiumi lenkiantis net tokių valstybių kaip Didžioji Britanija ir Turkija paviljonus.

Dumilijonąja Lietuvos paviljono lankytoja tapo 40 m. kinė Wang Qi (Vang Ci). Specialiai į Expo parodą kartu su 11 m. sūnumi ji atvyko iš už daugiau nei 900 km esančios Hubei provincijos. Ekonomiste dirbanti moteris, prieš užsukdama į Lietuvos paviljoną, tebuvo spėjusi apsilankyti vos keturių kitų šalių paviljonuose. Užsukti į mūsų šalies paviljoną ją paskatino iš krepšinio kamuolių padaryti didžiuliai žmogeliukai, puošiantys Lietuvos paviljono išorę. Ji teigė iškart prisiminusi, kad Lietuva yra krepšinio šalis, turinti visoje Kinijoje žinomą trenerį Joną Kazlauską.

Ypatingajai Lietuvos paviljono viešniai surengta speciali ekskursija po mūsų šalies paviljoną, įteiktas gintarinių karolių vėrinys, kuriais prekiaujama Lietuvos paviljone ir kitos simbolinės atsiminimo dovanėlės. Moteriai taip pat suteikta galimybė apsilankyti pasaulinėje Expo parodoje spalio 25 d. – per Lietuvos nacionalinę dieną, kuomet parodą planuoja aplankyti ir mūsų šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šią savaitę dviejų milijonų lankytojų pasaulinėje parodoje „Expo 2010″ taip pat sulaukė Rusijos ir Lenkijos paviljonai. Kita Lietuvos kaimynė Latvija, kuri paviljoną atidarę vos prieš mėnesį, skelbia kol kas sulaukusi 330 tūkst. lankytojų.

Kasdien Lietuvos paviljone apsilanko apie 37 tūkst. lankytojų. Daugiausiai iki šiol mūsų šalies paviljone per vieną dieną yra apsilankę 55 tūkst. žmonių. Prognozuojama, kad per pusmetį Lietuvos paviljone iš viso apsilankys 5-6 mln. lankytojų.

Daugiau informacijos apie Lietuvos dalyvavimą Expo parodoje, galite sužinoti, adresu www.expo2010.lt.

Aplinkos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: