(c) organizatorių nuotr.

Lietuvos radijo metų žmogumi tapo Mindaugas Maciulevičius, Lietuvos žemės ūkio rūmų inicijuoto projekto „Ūkininkų turgeliai“ koordinatorius. Būtent ūkininkų turgeliai šiemet tapo populiarūs didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Kilęs iš Kauno, beveik dešimtmetį gyvenęs Airijoje ir ten buvęs aktyvus lietuvių bendruomenės narys, Mindaugas Maciulevičius dabar prisideda prie Žemės ūkio rūmų iniciatyvos padėti ūkininkams prekiauti savo produkcija be tarpininkų.

Anot Mindaugo Maciulevičiaus, apdovanojimas skatina dirbti toliau, o labiausiai titulo verti patys ūkininkai. „Kurie kasdien gamina varškę, kurie kasdien gamina sūrį ir veža jį į turgelius, nors gal ir ne visada būna pačios geriausios dienos prekybai“, – sakė jis.

Antra vertus, M. Maciulevičius pabrėžė ir miestiečių, palaikančių šią iniciatyvą, svarbą. „Labiau nusipelnę patys miestiečiai, kurie ateina, perka ir palaiko šitą judėjimą. Manau, šitas ryšys tarp bendruomenės stiprės ir tikrai visos šitos ašys yra nusipelniusios šio apdovanojimo“, – Lietuvos radijui teigė metų žmogus.

Lietuvos radijas metų žmogų renka šeštą kartą. Metų žmogumi jau buvo Prezidentas Valdas Adamkus, Panevėžio rajono felčerė Rima Šedienė, Marijampolės daugiavaikėmis šeimomis rūpinęsis vokietis Gerhardas Karlas, Dusetų profesionalios kaimo dailės galerijos vadovas Allvydas Stauskas.

Už lietuvybės puoselėjimą metų titulas buvo suteiktas ir visai Punsko lietuvių bendruomenei.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: