Šiandien, Kauno sporto halėje, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvikova su Klaipėdos „Neptūnu“, pradės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio seriją.

Nors abi komandos LKL čempionatuose dalyvauja nuo pat lygos įkūrimo, tačiau atkrintamosiose varžybose tarpusavyje susigrums vos ketvirtą kartą. Iki tol, 1995 ir 2000 m. Pavasariais, „Žalgiris“ neturėjo vargo ketvirtfinalių mačuose, o prieš porą sezonų (2009 m.) „Neptūną“ nugalėjo LKL pusfinalyje.

Šį sezoną „Žalgiris“ su uostamiesčio komanda buvo susitikęs du kartus ir iškovojo pergales – 98:83 bei 107:85. Mačai su klaipėdiečiais šį sezoną buvo sėkmingiausi Kauno ekipos vidurio puolėjui Bobanui Marjanovičiui: per pirmą dvikovą serbas pelnė 12 taškų, per antrą – 21.

„Neptūnas“ – viena tų komandų, kuri mane tikrai nustebino, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas. – Klaipėdiečiai turi pajėgių krepšininkų, tačiau vis dar neranda savo žaidimo. Vis dėlto lengvos kovos tikrai nesitikime. Varžovai neturės, ką prarasti, todėl atiduos visas jėgas. Turime būti budrūs.“

Dvikova su „Neptūnu“ kels sentimentų „Žalgirio“ gynėjui Tomui Delininkaičiui.

28-erių krepšininkas profesionalo karjerą pradėjo būtent šioje komandoje ir „Neptūno“ marškinėlius vilkėjo 2001-2003 m. „Sugrįžti į namus visuomet įdomu. Dvikovos su „Neptūnu“ kaskart sukelia malonių prisiminimų. Žaisti Klaipėdoje nelengva visoms komandoms“, – yra pripažinęs gynėjas.

Paskutinį kartą LKL čempionate „Neptūno“ krepšininkai yra įveikę „Žalgirį“ 2004 m. spalio 22 d.: tada Klaipėdos atstovai sensaciją pateikė Kauno sporto halėje – 90:82.

„Kauniečiai – neabejotini favoritai, tačiau rankų iš anksto nuleidžiame – teorinių galimybių laimėti ketvirtfinalį turi abi komandos. Žinome, kad bus nelengva. Stengsimės garbingai pasipriešinti. Norėčiau, kad per rungtynes su „Žalgiriu“ mano žaidėjai būtų tikri kovotojai ir, nepaisydami rezultato, stengtųsi nuo pirmos iki paskutinės sekundės. Pastarosiomis dienomis sirguliavo tik Martynas Mažeika, tačiau tikiuosi, kad jis žais su kauniečiais. Visi kiti – sveiki ir pasirengę akistatai su stipriausia šio LKL sezono komanda“, – teigė „Neptūno“ vyriausiasis treneris Robertas Kuncaitis.

Rungtynių pradžia Kauno sporto halėje – 18.55 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: