© Adas Vasiliauskas nuotr.

Šiais metais didžiausioje Baltijos šalyse progreso konferencijoje LOGIN 2013, vyksiančioje balandžio 18-19 dienomis, „Litexpo“ konferencijų centre, dalyvaus daugiau nei 70 pranešėjų iš Lietuvos bei užsienio šalių.

Savo patirtimi konferencijoje dalinsis vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve‘as Wozniak‘as, kurį pristato pagrindinė konferencijos partnerė – bendrovė „Omnitel“, pirmosios žmonių misijos į Marsą „Mars One“ įkūrėjas Bas‘as Lansdorp‘as, žurnale „Time” įvardintas kaip vienas reikšmingiausių šių laikų išradėjų Harald‘as Haas‘as ir kiti.

„Šių metų konferencija sukasi aplink išskirtines asmenybes, kurios savo idėjomis ir naujausiomis technologijomis keičia arba jau pakeitė įvairias gyvenimo sritis – mokslą, politiką, verslą, medijas, mediciną, aplinkosaugą. Atveždami į konferenciją šiuos neeilinius žmones, sudarėme galimybę konferencijos dalyviams tiesiogiai iš pačių technologijų pionierių išgirsti, kaip progresyvi idėja gali tapti pasaulinių korporacijų veiklos varikliu“, – sako LOGIN vadovas Arnoldas Rogoznyj.

Pirmąją konferencijos dieną pradės „Beatjazz“ išradėjas Onyx‘as Ashanti savo kurtais 3D spausdinimo technologijos instrumentais. Apie drąsias reformas šalyje kalbės Gruzijos teisingumo ministro pavaduotojas Giorgi‘jus Vashadzė, apie bendruomenės vaidmenį sprendžiant sudėtingas viešojo sektoriaus problemas pasakos JAE strateginio planavimo ekspertas Noah‘as Raford‘as. Naujomis televizijos galimybių paslaptimis dalinsis Bela Nemeth, „Initiative“ Centrinės ir Rytų Europos regiono prezidentas. Antrąją dieną pagrindinis LOGIN pranešėjas, vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve‘as Wozniak‘as, kalbės apie kūrybiškumo svarbą technologijų pasaulyje. Įžvalgomis, kaip atliksime mokėjimus jau visai netolimoje ateityje, dalinsis „PayPal Developer“ tinklo vienas vadovų Corrado Tomassoni. Šveicarijos užsienio reikalų politikos idėjų kalvės „Foraus-Forum Aussenpolitik” vykdantysis direktorius Maximilian‘as Stern‘as kalbės apie technologijas politikoje.

Konferencijos svečiai galės dalyvauti ir mažosiose sesijose. „Adform“ interneto reklamos sesijoje kalbės jos vykdantysis direktorius Mats’as Persson’as, „Pigu.lt“ pardavimų sesijoje patirtimi su lankytojais dalinsis jos vadovas Dainius Liulys. Mainų portalo „Manodrabuziai.lt“ socialinių tinklų sesijos metu bus kalbama apie prekės ženklo komunikaciją socialiniuose tinkluose, asmeninį prekės ženklą ir reputaciją internete. „Barclays” pristatomoje mobiliųjų technologijų sesijoje bus apžvelgtos mobiliųjų technologijų tendencijos.

Šių metų renginyje veiks speciali verslo platforma „LOGIN Startup Fair“, skirta pradedančiajam verslui. Dvi dienas truksiančioje sesijoje progresyvių idėjų ir sumanymų kupini novatoriai ne tik susipažins su sėkmingiausiais „startuoliais“, vieni iš kitų pasisems įkvėpimo, tačiau turės ir unikalią galimybę savo idėją pristatyti potencialiems investuotojams ne tik iš Lietuvos, bet ir iš JAV Silicio slėnio, Didžiosios Britanijos, Izraelio. Suomijos.

Po dviejų dienų įkvepiančių pranešimų ir seminarų, menų fabrike LOFTAS vyks jau penktąjį kartą organizuojami Lietuvos Interneto apdovanojimai. Tikėtina, jie šiais metais kartu su „Tuborg“ taps puikios nuotaikos ir tikrai šaunaus vakarėlio sinonimu.

Informaciją apie pranešėjus galite rasti čia.

Balandžio 18-19 dienomis vyksianti progreso konferencija LOGIN šiais metais organizuojama jau 7-ąjį kartą. Didžiausia interneto tendencijų konferencija Baltijos šalyse savo istoriją pradėjo 2007 m., kaip Lietuvos tinklaraštininkų konferencija. Pernai konferencija LOGIN pritraukė daugiau nei 3000 lankytojų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: