Kino filmo "Lošėjas" kadras

Portugalijoje vykusiame Tarptautiniame Festroia kino festivalyje Igno Jonyno “Lošėjas” apdovanotas prizais už geriausio aktoriaus vaidybą ir geriausią filmo scenarijų.

“Sidabriniais delfinais” už geriausią aktorių lietuvių filme “Lošėjas” įvertintas Vytautas Kaniušonis, už geriausią filmo scenarijų – Kristupas Sabolius ir Ignas Jonynas, pranešė filmo atstovė spaudai Jurga Vilpišauskaitė.

30-ą kartą Setubalio mieste organizuojamas seniausias ir prestižiškiausias festivalis vadinamas “Portugalijos Kanais”. Šiais metais jubiliejinio festivalio komisija buvo sudaryta iš praėjusių metų nugalėtojų. Pagrindinės programos vertinimo komisijais nariais buvo režisieriai Josas Stellingas iš Olandijos, Shemi Zarhin (Šemi Zarin) iš Izraelio, Anca Damian (Anka Damian) iš Rumunijos, aktorius Ingvaras Sigurdssonas iš Islandijos, aktorė Monika Hilmerova iš Slovakijos, operatorius Karelas Fairaislas iš Čekijos.

“Lošėjas” pagrindinėje programoje varžėsi tarp 14 filmų iš Austrijos, Izraelio, Portugalijos, Olandijos, Suomijos, Norvegijos, Belgijos, Švedijos, Danijos ir Kroatijos.

Festivalio prizą “Auksinis delfinas” pelnė kroatų režisieriaus Vinko Bresano filmas “The Priests Chlidren”.

“Lošėjas” – pirmasis filmas iš Baltijos šalių, kurio pasaulinė premjera įvyko San Sebastiano kino festivalyje. Varšuvos ir Paryžiaus kino festivalyje filmas laimėjo po specialųjį žiuri prizą, taip pat Paryžiuje pelnė apdovanojimą už geriausią filmą. I.Jonyno juosta taip pat dalyvavo Vokietijos, Liuksemburgo, Estijos, Indijos, Maroko, Gruzijos, Italijos, JAV, Airijos, Meksikos kino renginiuose. Šią vasarą filmas varžysis Anglijos, Serbijos ir Rusijos festivaliuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: