Mažuosius žiūrovus toliau džiugina spektakliais
(c) Teatro "Nykštukas" archyvo nuotr.

Kauno lėlių teatras „Nykštukas“ šią vasarą mažuosius žiūrovus toliau džiugins spektakliais Ryšių istorijos muziejuje.

„Du iš eilės sekmadienius muziejuje buvo rodomi spektakliai „Paršelių nuotykiai“ bei „Kiaus, Miaus ir tetulė“. Vaikai šiltai priėmė šiuos vaidinimus, todėl su „Nykštuko“ teatru nutarėme tęsti vasaros spektaklius“, – sakė Ryšių istorijos muziejaus direktorė Rūta Mašanauskaitė.

Liepos 10 dieną (sekmadienį) bus rodomas spektaklis „Vilkas ir linksmieji ožiukai“, liepos 17 dieną (sekmadienį) – „Kiaus, Miaus ir tetulė“, o liepos 31 dieną (sekmadienį) – „Paršelių nuotykiai“.

Estijoje 1999 metais vykusiame festivalyje „Bananinė žuvis“ Taline „Nykštuko“ teatro vadovas Darius Armanavičius buvo apdovanotas už geriausią personažą Vilką iš spektaklio „Vilkas ir linksmieji ožiukai“.

(režisierius ir dailininkas D. Armanavičius, Juozo Erlicko tekstai, muzika Fausto Latėno)

Spektaklis „Paršelių nuotykiai“ – linksma ir muzikali pasakos „Trys paršiukai“ interpretacija. „Nykštuko” pastatymas jau rodytas tiek Lietuvos, tiek ir užsienio publikai. Spektaklis „Paršelių nuotykiai“ 2000 metais buvo pripažintas vienu geriausių sezono spektaklių vaikams ir nominuotas Šv. Kristoforo apdovanojimui.

Spektaklis „Kiaus, Miaus ir tetulė“ – teatro „aukso klasika“, dar 1995 metais sukurtas pirštininių lėlių monospektaklis. Spektaklyje veikia keistuolė teta, jos katinas ir peliukas. Spektaklis „Kiaus, Miaus ir tetulė” yra laimėjęs ne vieną apdovanojimą, užsienyje vaidinamas keliomis kalbomis.

Šio teatro spektaklius mėgsta ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai. „Žmonės visada nori sugrįžti į vaikystę. Kai turėjom stacionarią sceną, pastebėjau, kad kartais su vienu vaiku ateidavo į spektaklį net penki suaugusieji. Kai jų klausdavom, ar vaiko pasaugoti atėjo, atsakydavo – ne, lėlių vaidinimo pažiūrėt. Ir ne tik mamytės, bet ir tėčiai kartu ateidavo.

Dažnai žiūrovai džiaugdavosi: į vaikystę sugrįžom. Ir visai nesvarbu, kokia yra lėlės konstrukcija. Svarbiausia, kad lėlė būtų gyva ir kad teatras būtų įdomus. Visai nesvarbu, koks jis – tradicinis ar avangardinis – svarbiausia, kad būtų nenuobodus. Tik toks jis ir yra reikalingas“, – viename interviu sakė teatro vadovas D. Armanavičius.

Lėlių teatras „Nykštukas“ gyvuoja nuo 1974 metų. Savo veiklą jis pradėjo kaip vaikų lėlių teatras, spektaklius statęs laisvalaikio centre „Senasis trestas“.

Ryšių istorijos muziejus įsikūręs Kauno senamiestyje, šalia Rotušės. Muziejaus adresas – Rotušės a. 19.

Ryšių istorijos muziejaus informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: