Kas kauniečiams, visos Lietuvos gyventojams svarbesnis – Muammaras Gaddafi ar Kauno meras? TV žinioms klausimų nekyla – žinoma Muammaras Gaddafi! O aš ir vėl galvoju – kodėl Kaunui taip nesiseka su merais?… O gal kaip tik atvirkščiai – sekasi? Gal Kaunas – demokratiškiausias miestas ir nesureikšmina mero? Šiandien vienas, rytoj – kitas. Net imu galvoti, kodėl ir man nepabandžius porą mėnesių pamerauti? Švarke pasidaryčiau skylę mafijos kulkoms ir vaikščiočiau Laisvės alėja kaip Bogotos meras A. Mockus.

*

Bet gal geriau visai be mero? Nes kas dabar galėtų pasakyti, ką reikšmingo, išskyrus KTU gimnazijos aplankymą, nuveikė šis meras, kiek jis buvo blogesnis ar geresnis už, pavyzdžiui, V.Šustauską? Kas iš Kauno gyventojų pasakytų: „O, prie mero XXXXX tai buvo tvarka! Gyvenimas gerėjo, miestas gražėjo!“

***

Mes patys, piliečiai, turime orumo tiek, kiek jo suteikiame vieni kitiems. Tiek bet kurios pareigos garbingos, kiek mes jas sureikšminame. Va, tik vakar sužinojau, kad docentų ir profesorių vardai – jau tik „universitetiniai“, vietiniai, diplomus patys išsispausdinsime HP spausdintuvu… Gal ir gerai, nėra čia ko pūstis. Chunveibinai Kinijoje seniai taip sakė.

*

Bet man, senamadžiui, norisi pasigėrėti, kad Meras aplankė gimnaziją! Man norisi pamatyti, kaip miestą gali bent vos vos pakeisti tas vienas žmogus – svarbiausias miesto žmogus. Kada jis toks ateis?

Burgis.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: