(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lapkričio 24 dieną posėdžiavusi Kauno miesto savivaldybės eismo saugumo komisija, atsižvelgdama į VŠĮ Kauno aklųjų ir silpnaregių centro prašymą, nusprendė įrengti apsauginę tvorelę tarp Taikos pr. 2 – 4A namų esančiame pravažiavime.

Šiame ruože yra aklųjų ir silpnaregių gyvenamieji namai, o čia statomi automobiliai kelia jiems daug nepatogumų.
Taip pat buvo nuspręsta įrengti kalnelius prieš P. Višinskio ir Aukštaičių bei Aukštaičių ir Aušros gatvių sankryžas. Nors prieš P. Višinskio ir Aukštaičių sankryžą yra pastatytas „Stop“ ženklas, tačiau vairuotojai ne visada jį pamato ir nesustoja, todėl čia įvyksta daug skaudžių avarijų. Papildomas „Stop“ ženklas bus pastatytas Aukštaičių ir Aušros gatvių sankryžoje. Kalnelių įrengimas privers vairuotojus sumažinti automobilių greitį ir tokiu būdu „Stop“ ženklas bus labiau matomas.

Greitį mažinantys kalneliai bus įrengti prieš Romuvos ir Zūbiškių gatvių sankryžą ties Romuvos gatvės 75 namu. O kitų mokslo metų pradžioje tokie kalneliai turės atsirasti ir prie Kauno J. ir P. Vileišių vidurinės mokyklos.
Eismo saugumo komisija nagrinėjo ir  Aleksoto rytinės dalies prie Svirbygalos gatvės privačių gyvenamųjų namų gyventojų prašymą įrengti kelio ženklą „Motorinio transporto eismas draudžiamas“.  Čia šiuo metu prie Aleksoto turgaus esančioje aikštelėje, kur turėtų būti parkuojami automobiliai, yra prekiauja įvairia produkcija ir dažniausiai tai daroma be reikiamų leidimų. Posėdyje buvo nuspręsta ypatingą dėmesį į susidariusią problemą atkreipti seniūnei ir Savivaldybės viešosios tvarkos tarnybai.

Petrašiūnų seniūnijos prašymu nuspręsta riboti transporto eismą Energetikų gatvės pabaigoje, siekiant apsaugoti ornitologinio draustinio zoną ir užtikrinti ekologišką aplinką.

Kauno miesto savivaldybės eismo saugumo komisija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: