(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Sparčiai vykstant Kauno pramogų ir sporto komplekso statyboms, jaučiamas didelis kauniečių susidomėjimas pažvelgti į Kauno arenos statybas iš arčiau. Miesto savivaldybė nusprendė atverti statybvietę plačiajai visuomenei.

Norėdama atsidėkoti arenos rėmėjams, Savivaldybė į pirmąją ekskursiją kviečia Kauno arenos statybas finansiškai parėmusius asmenis. Likusiose ekskursijose galės dalyvauti iš anksto užsiregistravę kauniečiai. Į nemokamas ekskursijas kauniečiai prašomi registruotis iš anksto el. paštu arena@kaunas.lt arba telefonu 42 40 94. Ekskursijos vyks gruodžio 7, 9 ir 11 dienomis 14 val. Ekskursijos trukmė – 1 val.

„Sulaukėme ne vieno prašymo iš Kauno gyventojų pažvelgti į pramogų ir sporto komplekso statybvietę iš arčiau. Tad nusprendėme miestiečiams pasiūlyti kelias ekskursijas į Kauno areną. Jei būtų mūsų valia, tokių ekskursijų būtų daugiau. Tačiau turime paisyti arenos statybos grafikų“, – kalbėjo Kauno arenos statybos rėmimo fondo vadovė Gintarė Skaistė.

Šiuo metu jau yra pastatyti penki pastato aukštai, po mėnesio bus pradėtas montuoti stogas. Dabar atsiveria gražiausi vaizdai nuo arenos viršaus. Kauno arenos svečiai bus supažindinami su komplekso projektu, statybų aikštele, jiems bus parodoma arenos aplinka, įrengta Nemuno riedulių krantinė, taip pat bus galima įeiti į apšilimo salę, lankytis būsimam amfiteatre, parodų salėje, „pasėdėti“ pirmosiose kėdėse arenos viduje, pažvelgti į miestą nuo arenos stogo.

Kauno pramogų ir sporto rūmai bus vieni iš didžiausių ir daugiausiai lankytojų galinčių priimti pramogų ir sporto rūmų Lietuvoje. Kauno arenos pastatymas yra strategiškai svarbus žingsnis siekiant didinti regiono patrauklumą ir skatinti atvykstamąjį turizmą. Šiuo metu į Kauno arenos statybos rėmimo fondo sąskaitą yra surinkta 46211Lt. Daugiau informacijos apie Kauno areną – tinklalapyje www.kaunoarena.info.

Gediminas Salvanavičius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: