Vyresniųjų klasių moksleiviai ir pirmojo kurso studentai kviečiami dalyvauti jau tradiciniu tapusiame projekte „Pilietiškumo mokykla“.

Jos metu jauni žmonės vienai dienai tampa savo miestų Tarybų nariais, sprendžia aktualius miestui klausimus ir per praktika susipažįsta su vietos savivaldos veikimo principais ir darbo organizavimo metodais.
Projekto metu jo dalyviai skirtinguose komitetuose sprendžia iš anksto savo pasiūlytus klausimus ir pateikia juos rezoliucijoje. Vėliau Tarybos posėdžio metu atskiri pasiūlymai yra svarstomi projekto dalyvių. Po to „Pilietiškumo mokyklos“ Tarybos nutarimai susisteminami į bendrą rezoliuciją, kuri renginio pabaigoje yra įteikiama tikrajam miesto merui.

Po oficialiosios dalies moksleiviai bus pakviesti į vakarinę dalį, kurioje galės bendrauti bei aptarti projektą neformalioje aplinkoje.

Daugiau informacijos apie projektą, registracijos formą, projekto koordinatoriaus jūsų mieste kontaktus ir dar daug kitos informacijos susijusios su „Pilietiškumo mokykla“ galite rasti šio internetiniame tinklapyje www.pilietiskas.lt.

Projekto koordinatorius Kaune: Ernestas Oldyrevas (tel.: 8-639-39243, el.paštas: aphyllous@gmail.com

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: