Kaunas.lt archyvo nuotr.

Miesto kapinėse ilsisi nemažai iškilių asmenybių, kurių artimieji iškeliavę anapilin. Artėjant Vėlinėms jų kapus tvarkė miesto moksleiviai.

Kauno Vinco Kudirkos progimnazijos kudirkaičiai prieš Vėlines uždegė žvakeles prie Vinco Kudirkos biusto, vyko į Petrašiūnų panteoną ir uždegė žvakutes knygnešių kalnelyje. Kauno Senosiose kapinėse progimnazistai ir mokytojai tylos minute pagerbė žuvusių už Lietuvos laisvę atminimą, uždegė žvakutes , padėjo gėlių ir tradiciškai sugiedojo Lietuvos himną.

Kauno Petrašiūnų pagrindinė mokykla organizavimo kapų tvarkymo akciją, kurios metu buvo sutvarkytos Petrašiūnų kapinėse palaidotų tremtinių, vienuolių kapavietės. Mokiniai rinko medžiagą apie įžymiuosius nekropolio žmones ir pagerbė jų atminimą palaidojimo vietose. Taip pat vyko pamokos-akcijos „Didieji Lietuvos kalbininkai” (prie J.Jablonskio kapo), pamoka-ekskursija „Rašytojai, kurie ilsisi Petrašiūnuose”, padarytas atminties stendas apie anapilin išėjusius mokyklos pedagogus.

Tvarkant kapus daug prisidėjo miesto ateitininkai, kudirkaičiai, samariečiai. Nuošaly neliko ir A.Stulginskio mokykla-daugiafunkcinis centras, J. ir P. Vileišių, Vaižganto, Šančių mokyklos, A.Smetonos gimnazija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: