(c) Wikimedia commons archyvo nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Rytų Europos regiono politikos, verslo ir visuomenės moteris lyderes. Įvairių profesijų atstovės, politikės, teisininkės, žurnalistės, nevyriausybinių organizacijų atstovės į Lietuvą atvyko dalyvauti Tarptautinio respublikonų instituto ir Demokratijų bendrijos rengiamoje konferencijoje moterų lyderystės klausimais.

Šalies vadovė su Rytų Europos politikos, verslo ir visuomenės lyderėmis aptarė galimybes stiprinti lyčių lygybę Europoje, kalbėjosi apie vyrų ir moterų netolygų darbo užmokestį, moterų užimtumo klausimus, kitomis aktualiomis temomis.

Prezidentės teigimu, nors stovėti už valstybės vairo ekonominio nuosmukio metu, priimti sunkius, bet būtinus sprendimus ir tuo pačiu metu pateisinti šalies žmonių rodomą pasitikėjimą yra didžiulė atsakomybė ir įpareigojimas, tačiau tai taip pat puiki galimybė į savo šalies gyvenimą įnešti esminius pozityvius pokyčius.

“Būdamos politikos, verslo ir visuomenės lyderėmis kiekviena iš Jūsų turi unikalią galimybę savo šalyje formuoti visuomenės požiūrį, aktyviai prisidėti priimant lyčių lygybę įtvirtinančius įstatymus ir propaguojant moterų lyderystę. Tikiuosi, kad šioje konferencijoje išsakytos idėjos, patirtis duos pozityvų impulsą stiprinti vyrų ir moterų lygybę Europoje bei paskatins moteris dar aktyviau dalyvauti kuriant savo šalies gyvenimą”, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovė taip pat pastebėjo, jog Lietuvoje yra teigiamų pokyčių įtvirtinant lyčių lygybę ir moterų lyderystę – moterys aktyviai reiškiasi politiniame, verslo ir visuomeniniame gyvenime. Moterys Lietuvoje ne tik užima aukščiausios valdžios postus, čia taip mažėja atotrūkis tarp vyrų ir moterų užimtumo. Vilniuje atidaryta pirmoji ES agentūra Baltijos valstybėse – Europos lyčių lygybės institutas, o kitąmet Lietuvoje rengiamas aukšto lygio Demokratijų bendrijos susitikimas “Moterys ir demokratija”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: