Iš Floridos kilusi fotografė Natalie McCain pabrėžia atvirą motinomis tapusių moterų kūno grožį savo naujame projekte „Sąžiningas Kūnas“. Tai vis dar tebevykstantis projektas, skirtas viešinti moterų nuotraukas, nepaliestas nuotraukų redagavimo priemonių.

Pati autorė, kuri taip pat yra mama, labai gerai supranta patiriamus sunkumus norint pradėti mylėti savo kūną dabartinėje visuomenėje, kurioje yra garbinami tam tikri grožio idealai ir ignoruojamos moterys, kurių kūnus pakeitė nėštumas bei gimdymas. Šis projektas, kuris prasidėjo dar gegužės mėnesį, yra vienas iš būdų, padedantis suteikti šioms moterims balsą, parodant atvirus portretus bei atskleidžiant jaudinančias istorijas, kurias fotografė publikuoja savo internetinėje svetainėje.

„Kaip moterys, mes kritikuojame bei teisiame save labiau, nei bet kas kitas. Mūsų kūnai yra stiprūs, galintys, nuostabūs bei nepaprasti kūriniai…tačiau mes vis tiek neesame patenkintos, žiūrėdamos į veidrodį,“ teigia autorė. „Gimdymas neatpažįstamai pakeičia mūsų kūnus. Šie pasikeitimai yra GRAŽŪS. Vertinkime savo strijas, jos tik įrodo, jog savyje užauginome vaikelį. Priimkime savo suglebusią odą, kuri anksčiau buvo stangri – ji tik įrodo, jog pagimdėme tokį nuostabų kūrinį. Išmokime mylėti savo krūtis, jos tik įrodo, jog mūsų kūnas gamino pieną tam, kad galėtume maitinti savo kūdikį. Mylėkime save.“

A1 (2)

A1 (1)

Kada jūs pradėjote „Sąžiningo Kūno“ projektą, ir kas jus įkvėpė jo imtis?

– Šį projektą pradėjau šių metų gegužės mėnesį. Šio projekto ėmiausi matydama kiek daug moterų patiria sunkumų dėl pasikeitusio savo kūno įvaizdžio. Aš noriu padėti ateinančiai moterų kartai, kurią auginame, nesigėdinti savo kūno, o juo didžiuotis ir išsiugdyti sveiko kūno įvaizdžio supratimą.

A1 (3)

A1 (4)

Kokią žinutę jūs tikitės perduoti visuomenei apie motinystę bei kūno įvaizdį?

– Aš noriu parodyti, jog moterys neprivalo „taisyti“ taip vadinamų savo trūkumų. Kokiame nuobodžiame pasaulyje gyventume, jei staiga visi žmonės galėtų magiškai ištrinti tai, kas ir daro juos unikaliais. Aš noriu, jog moterys pamiltų savo kūnus bei jaustųsi pasitikinčios savimi.

A1 (5)

A1 (6)

Kur jūs randate savo fotografijų subjektus?

– Iš pradžių, aš fotografuodavau tik savo geras drauges. Vėliau, kai šiomis fotografijomis pasidalinau socialiniuose tinkluose, sulaukiau labai daug prašymų iš vietinių mamų prisijungti prie šio projekto. Vis dar negaliu patikėti kaip šis projektas išaugo, kiek daug palaikymo sulaukiau.

A1 (7)

A1 (8)

Kaip jums pavyksta prikalbinti fotografuojamas moteris jums atsiverti ne tik fiziškai, bet ir emociškai?

– Pastebėjau, jog dauguma moterų nori pasidalinti savo istorija su pasauliu. Taip pat dauguma jų yra vedamos labai skirtingų priežasčių prisijungiant prie šio projekto: vienos nori padėti įkvėpti kitas moteris, kurios susidūrė su panašiomis patirtimis, kitos nori padėti kitoms moterims įgauti daugiau pasitikėjimo savimi. Pasidalinimas savo kūno įvaizdžiu su pasauliu yra išlaisvinanti bei nuostabi patirtis.

A1 (9)

A1 (10)


Ar kada nors jūsų gyvenime buvo toks laikotarpis, kada jautėte, jog visuomenės spaudimas turėti tam tikrą kūno įvaizdį paveikė jus asmeniškai?

– Kai buvau vaikas, aš visada buvau truputį didesnė nei kitos mano draugės. Aš neturėjau antsvorio, tačiau nuolatos buvau vadinama stora. Labai gerai atsimenu, kad kai man buvo 13 metų, vienas iš suaugusiųjų man pasakė, jog jei numesčiau bent 9kg, būčiau kur kas geresnė atletė. Jei būčiau numetusi tuos 9kg, būčiau nusilpusi. Man tai labai įsiminė, kadangi man tai pasakęs suaugęs, pats turėjo gana nemažą antsvorį. Kodėl dauguma žmonių jaučia turintys teisę kritikuoti moterų kūnus, nesvarbu kiek joms metų?

Kai susilaukiau dukters, nemažą laiko tarpą man buvo sunku priimti savo kūną. Tačiau, kai tik nebeliko spaudimo numesti svorio iškart po gimdymo, aš vėl pradėjau mylėti savo kūną. Šiais laikais, naujos mamos jaučia tiek daug spaudimo iš visuomenės ir aš tikiuosi, jog šis projektas padės joms išsilaisvinti.

A1 (11)

A1 (12)

Gal turite kokių nors patarimų toms moterims, kurioms sunku pamilti savo kūną, po visą gyvenimą trukusio spaudimo iš visuomenės bei masinės spaudos?

– Priimti savo kūną toks, koks jis yra galite tik pačios tai nusprendę. Jūs galite pasirinkti mylėti save bei savęs nekritikuoti, o atvirkščiai – sakyti komplimentus. Tai reikalauja nemažai praktikos, tačiau ilgainiui, tai gausis natūraliai. Kai pradėsite apie save galvoti neigiamai, pamėginkite tą neigiamą mintį pakeisti pozityvia. Pakelkite sau nuotaiką. Matydamos savo geriausią draugę, mes niekada nesakysime jai tokių žodžių, kokius sakome sau, kadangi matydamos ją, mes matome tik jos grožį. Jūs turite išmokti tą patį grožį matyti ir savyje bei nekritikuoti taip vadinamų trūkumų, kuriuos turite. Jūs esate gražios ir pats laikas pradėti kovoti prieš visuomenės keliamą spaudimą taisyti tai, kas pasak jos yra negražu ar netobula.

A1 (13)

A1 (14)

Šaltinis: My Modern Met Natalie McCain: Website | Facebook

Taip pat skaitykite: Fotoserija „Cezaris“: nuo šiol į naujagimius žvelgsite kitaip (FOTO)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: