(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį naujuoju Kauno „Žalgirio“ ekipos sporto direktoriumi iki sezono pabaigos buvo oficialiai patvirtintas patyręs 49 metų specialistas Šarūnas Sakalauskas, per savo karjerą dirbęs Lietuvos ir Vokietijos klubuose.

„Kauno „Žalgiris“ yra stipri komanda. Žalgiriečių žaidimas visada kelia didelį žmonių susidomėjimą. Būsiu atsakingas už klubo sportinius klausimus ir stengsiuosi sklandžiai įsilieti į veiklą“, – išskirtiniame interviu SPORT1 televizijai sakė Š.Sakalauskas.

Naujasis sporto direktorius pridūrė, kad aktyviai ieškos sprendimų, kurie padėtų komandai pagerinti rezultatus. „Turiu minčių, bet visų pirma reikia susirinkti informaciją ir iš vidaus. Atkreipsime dėmesį tiek į gerus dalykus, tiek į tokius, kuriuos reikėtų ištaisyti. Žvelgsime ir į ateitį, visada ieškome jaunų perspektyvių žaidėjų, kurie galėtų papildyti komandą. Apibendrinant, sporto direktoriaus pareigos reikalaus padėti ir krepšininkams, ir trenerių štabui“, – savo būsimą darbą apibūdino krepšinio specialistas.

Praėjusio dešimtmečio pabaigoje Š.Sakalauskas sėkmingai vadovavo Vilniaus „Sakalams“, o vėliau buvo pakviestas prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairo. 2001 m. vasarą sulaukęs Vokietijos antros Bundeslygos klubo Brėmenhaveno „Eisbaren“ pasiūlymo lietuvis persikėlė į Vokietiją.

Šioje šalyje Š.Sakalauskas praleido net devynis metus, per kuriuos „Eisbaren“ ekipą ne tik išvedė į Vokietijos krepšinio elitą, bet ir sugebėjo sensacingai su komanda pasiekti Bundeslygos pusfinalį 2006 metais. Toks pasiekimas šalyje abejingų nepaliko ir Š.Sakalauskas buvo pripažintas geriausiu Vokietijos lygos treneriu. Ne mažiau sėkmingi Š.Sakalauskui buvo kiti du sezonai, per kuriuos komanda nužygiavo iki Vokietijos taurės pusfinalio.

Su „Eisbaren“ Š.Sakalauskas atsisveikino 2009 metų pavasarį ir pastaruoju metu dirbo su Mykolo Romerio Universiteto studentų komanda, tačiau pasirašęs sutartį kelsis į Kauną.

Per savo trenerio karjerą, kaip Lietuvos jaunimo rinktinės asistentas, Š.Sakalauskas yra iškovojęs Europos čempionato auksą 1996 m.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: