(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šeštadienį vyresniųjų klasių moksleiviai ir pirmojo kurso studentai vienai dienai tapo Kauno miesto tarybos nariais, kurie iš savo tarpo slapto balsavimo metu išsirinko naująjį miesto merą.

Šis renginys yra projekto „Pilietiškumo mokykla” dalis. „Pilietiškumo mokykla“ – tai savivaldybės tarybos darbo simuliacija, skirta jaunimo pilietiškumui ugdyti ir gilinti jaunų žmonių žinias apie šalies savivaldos sistemą. Projekte dalyvauja Kauno technologijos ir Vytauto Didžiojo universitetų studentai, Jono ir Petro Vileišių vidurinė mokyklos, Jėzuitų, Saulės, Varpo gimnazijų ir kitų Kauno mokyklų moksleiviai.

Projekto koordinatoriaus Ernesto Oldyrevo teigimu, visi dalyviai turės galimybę susipažinti su savivaldos veiklos principais, imituodami jos veikimą ir patys tapę miestų Tarybų nariais. „Komitetų veikla ir Tarybos posėdis yra rengiami patalpose, kuriose realiai vyksta Tarybos narių darbas. Be to, vienas iš dalyvių tą dieną tampa miesto tarybos vadovu – miesto meru. Projekto dalyviai, kaip ir tikroje miesto taryboje, dalyvaus skirtingų komitetų veikloje, nagrinės iš anksto pasiūlytus klausimus ir pateiks juos rezoliucijoje, kurią įteiksime tikrajam miesto merui“,– apie renginį pasakojo E. Oldyrevas.

Susirinkusi naujoji miesto taryba savo veiklą pradėjo nuo naujojo mero rinkimų. Naujuoju Kauno miesto meru panoro būti penki jaunieji kandidatai, kurie kiekvienas prisistatydamas stengėsi sudominti kolegas. Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad naujuoju Kauno miesto meru tapo Varpo gimnazijos dvyliktokas Dainius Labašauskas.

„Aktyviai dalyvauju visuomeninėje veikloje, esu Kauno miesto moksleivių tarybos pirmininkas. Tapus naujuoju Kauno meru iš tiesų jaučiu didesnę atsakomybę. Tikiuosi šiandien priimsime daug naudingų mūsų miestui sprendimų“, – po miesto vadovo rinkimų sakė meru tapęs D. Labašauskas.

Išsirinkusi naująjį vadovą, miesto taryba ėmėsi darbų penkiuose komitetuose. Jaunimas aktyviai diskutavo tarpusavyje apie jaunimo verslumo skatinimą, Laisvės alėjos gaivinimo būdus, saugumo užtikrinimą mieste, dalinosi ekologiško miesto vizijomis.

Renginio organizatoriai visus pasiūlymus perduos tikrajam Kauno miesto merui Andriui Kupčinskui.

Gediminas Salvanavičius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: