Bedarbystė – šių dienų realija. Netekęs darbo žmogus praranda ne tik pajamas, bet ir socialines garantijas bei teisę į nemokamą gydymą. VšĮ Kauno Dainavos poliklinikoje vykdoma Nedraustų privalomuoju sveikatos draudimu asmenų sveikatos stiprinimo programa garantuoja nemokamą medicininę ir psichosocialinę pagalbą kauniečiams. Programą finansuoja Kauno miesto savivaldybė.

Neapdraustų privalomuoju sveikatos draudimu asmenų sveikatos stiprinimo programa

Atšalus orams padaugėja peršalimų ir susirgimų. Ypač didelės žalos šaltis pridaro nuolatinės pastogės neturintiems žmonėms. VšĮ Kauno Dainavos poliklinikoje rugsėjo gruodžio mėn. visiems kauniečiams, neturintiems socialinio draudimo, nemokamai teikiamos pirminės bei antrinės sveikatos priežiūros paslaugos: konsultuoja šeimos gydytojai, gydytojai specialistai, esant indikacijoms nemokamai atliekami medicininiai tyrimai. Šia Programa užtikrinamos visos būtinos sveikatos priežiūros paslaugos ir, netgi, medikamentai, jei žmogus neišgali jų įsigyti pats.

Sveikatos stiprinimas, socialinės atskirties mažinimas ir laiku suteikta pagalba – pagrindiniai Programos tikslai. Susiduriama su atvejais, kai socialinio draudimo netekęs žmogus praranda pasitikėjimą savimi, pažeidžiamas jo orumas ir savivertės jausmas. Siekiant pagalbos efektyvumo, teikiamos ir psichikos sveikatos specialistų, socialinių darbuotojų, bendruomenės slaugytojų konsultacijos. Taip pat sprendžiamos socialinių pašalpų gavimo, dokumentų tvarkymo, gyvenamosios vietos deklaravimo, įsidarbinimo bei kitos socialinės problemos.

Socialinių garantijų netenkama dėl daugybės priežasčių. Ši Programa skirta nedirbantiems arba dirbantiems nelegaliai, neužsiregistravusiems Darbo biržoje arba kurių registracija yra nutrūkusi, niekur nesimokantiems, grįžusiems iš užsienio ar įkalinimo įstaigų, neturintiems asmens dokumentų ar nuolatinės gyvenamosios vietos asmenims.

Vykdant Neapdraustų privalomuoju sveikatos draudimu asmenų sveikatos stiprinimo programą Kauno miesto savivaldybė ir Dainavos poliklinika siekia prisidėti prie visuomenės sveikatos stiprinimo ir sudaryti sąlygas nemokamam gydymui bei specialistų pagalbai tiems, kam to labiausiai reikia.

Dėl Programos paslaugų iki gruodžio 17 d. kreiptis į VšĮ Kauno Dainavos poliklinikos (Pramonės pr. 31) registratūrą arba  352 kab.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: